Здоров'я

Сучасне обладнання та увага до кожної пацієнтки: медичний центр 3D допоможе зберегти жіноче здоров’я

21 September 2023, 09:40

«Перший обов’язок медицини – збереження здоров’я, другий – лікування хвороб…», – вислів належить англійському філософу Френсісу Бекону, і його суть цілком співзвучна із засадами роботи медичного центру 3D, який уже кілька років працює в Житомирі.

Примітно, що для команди закладу медицина є не просто роботою, а покликанням, справою всього життя. Адже тут працюють лікарі однієї родини: вже не одне покоління сім’ї Донців присвятили своє життя медицині.

«Головне завдання роботи нашої клініки – допомагати бути здоровими, а не тільки лікувати від хвороб», – так окреслюють свою мету у медцентрі.

Одним із основних напрямів роботи клініки є акушерство та гінекологія (про інші спрямування медичного закладу можна дізнатися тут).

Про те, чому сучасним жінкам зараз варто бути особливо уважними до свого, суто жіночого здоров’я, а також про послуги, що доступні в стінах закладу, у бліцінтерв’ю розповіла одна із засновниць та провідних спеціалістів медичного центру 3D Юлія Донець.

IMG-1553

Для початку давайте знайомитись: де навчалися і як давно пов’язані з медициною?

Я акушер-гінеколог. Закінчила Вінницький національний медичний університет імені М. І. Пирогова. Загальний стаж роботи – майже 10 років. У нашій клініці працюю близько 2 років.

На чому саме спеціалізуєтесь?

Так вийшло, що я такий собі «універсальний боєць» (сміється). Загалом же проводжу планові огляди, веду вагітності, займаюся лікування непліддя, приймаю пологи, зокрема й виконую кесарів розтин, працюю за напрямом естетичної гінекології. Але перелік послуг у межах нашої клініки дещо різниться від перерахованих мною.

То які саме послуги доступні в медичному центрі 3D?

Консультуємо жінок, діагностуємо й лікуємо гінекологічні захворювання, ведемо вагітності, зокрема проводимо УЗД у всіх триместрах. Серед іншого, спеціалізуємося на лікуванні непліддя – надзвичайно тішить, що здатні давати шанс на майбутнє навіть у критичних ситуаціях.

Розкажіть детальніше про ведення вагітності, адже це особливий період у житті кожної жінки

Дійсно, очікуючи на немовля, зазвичай жінки намагається бути пильними до власного здоров’я і стану малюка. Для майбутніх матусь ми розробили два напрями пакетної допомоги: медичний супровід (сюди входять візити до акушера-гінеколога, УЗД (молочна залоза, щитовидна, органи черевної порожнини), скринінгові акушерські УЗД), післяпологовий огляд з кольпоскопією.

Власне, медичний супровід ми також розбили по пакетах, залежно від того, на якому терміні вагітності до нас приходить жінка: до 13-ти тижнів, з 13-го до 20-го чи після 20-ти тижнів. Тож це досить зручно для пацієнтки.

Забезпечуємо базовий пакет послуг (йдеться про найнеобхідніші аналізи й обстеження) та рекомендований (спираючись на минулорічний наказ МОЗ, окрім основних, до цього пакету входять і рекомендовані аналізи).

Наголошу, що жінки мають бути уважними до свого здоров’я не лише під час вагітності, а й у «звичайному» стані, особливо зараз.

Що Ви маєте на увазі під «особливо зараз»?

Сучасна жінка – вона динамічна, дбає і про затишок у домі, і кар’єру будує, а якраз зараз, на жаль, часто жінкам доводиться брати на себе абсолютно всі турботи про сім’ю, бо чоловіків немає поруч. Усе це може призвести до хронічної втоми, стресу, а отже і проблем зі здоров’ям. Тому як ніколи важливо бути пильною до себе, аби лишатися повною енергії та здатною виконувати всі ролі – і соціальні, й біологічну.

Нагадайте, з якою періодичністю варто відвідувати гінеколога?

Кожна жінка має оглядатися гінекологом хоча б раз на рік. Навіть якщо абсолютно нічого не турбує, бо є безліч «тихих» хвороб, їх часто виявляємо саме під час таких профоглядів. Якщо ж є потреба та залежно від клінічної ситуації, графік візитів кожній пацієнтці складається індивідуально.

А хто з акушерів-гінекологів ще входить до команди медичного центру?

Окрім мене, про суто жіноче здоров’я в стінах клініки дбають Валентина Євгенівна Донець та Алла Анатоліївна Поповська – лікарі з потужним багажем знань і ґрунтовним досвідом.

Не секрет, що багатьом пацієнтам байдуже, куди йти, важливо – до кого. Чи розумний такий підхід?

Дійсно, багато хто шукає не клініку, а конкретного лікаря. А чому б і ні. Однак упевнена, що кожен з колег у будь-якому закладі нині намагається докласти максимум зусиль, аби допомогти пацієнту. А про наш медичний центр скажу, що тут створені всі умови для надання ефективної допомоги у діагностиці й лікуванні хвороб за кількома напрямами, зокрема й в області гінекології. Йдеться і про якісне сучасне устаткування, і про можливість забору всіх необхідним матеріалів для аналізів, і про кваліфіковану команду спеціалістів. До кожного намагаємося бути уважними, стараємося відшукати індивідуальний підхід, забезпечити максимальний комфорт усім, хто переступить поріг клініки. І найголовніше: ми лікуємо, а не надаємо послуги. У нас немає «клієнтів», у нас – «пацієнти».

Записатися до лікарів медичного центру 3D можна за телефоном: 067 822 33 33

Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/3dmedcentr

Графік роботи:

Понеділок – п'ятниця: 9:00-18:00;

Субота: 10:00-14:00

Адреса: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 60.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гінеколог жінка Донець медичний центр 3D УЗД 
Матеріали по темі