ДОПОМОГА

Житомирянин навчився збирати fpv-дрони, щоб допомогти підрозділу батька та іншим військовим

21 September 2023, 16:00

Цей fpv-дрон самостійно зібрав житомирянин Олександр. Його батько нині захищає Україну у лавах ЗСУ, тому чоловік займається волонтерством та допомагає різним підрозділам. Каже, що на передовій така модель дронів потрібна, тому пройшов навчання та ось має перший результат.

«Це по суті конструктор, його можна збирати будь-якого розміру та будь-яких характеристик в залежності від потреб тих, хто буде їх використовувати. Називається «сімка», бо діагональ 7 дюймів, він найбільш розповсюджений, тому що він є маневрений, можу підіймати вантаж. Він складається з рами, двигунів, пропелерів, акумулятор, знизу чіпляється бойова частина – це може бути скид. Також контролер, відеопередавач, радіоприймач та камера. На схід ми почали їздити вкінці літа минулого року. Зараз з періодичністю місяць, півтора їдемо туди до хлопців. Це не лише схід, а й південна частина нашої країни, де тривають бої. Хлопці озвучують потреби, це починаючи від спідньої білизни та закінчуючи автомобілями та дронами. Це 95-та бригада, 54-ий розвідбат при 30-ій, 3-я ОШБр «Азов»», - розповідає волонтер Олександр Бєлогрудов.

Олександр каже, що такі дрони дешевші за інші моделі, водночас можуть переносити вантаж, а також більш прилаштовані для різних маневрів.

«Дрон був зібраний з компонентів, які придбали в Україні, обійшовся нам в 13 200 грн. Покликав друзів волонтерів, залучили власні кошти, був невеликий збір, люди допомагали, але це одиничні екземпляри й ми зараз шукаємо фінансування, донати, бізнес долучається. Але це одиничному форматі, а потреба в них колосальна», - каже Олександр Бєлогрудов.

Зараз Олександр ставить за мету зібрати з десяток таких дронів, каже: перші літальні апарати передасть підрозділу, де служить батько.

«Зараз тестуємо цей дрон, він вже готовий. Другий на половину готовий, запчастини вже прийшли. Збір триває, збираємо ще не на один дрон, у нас стоїть задача зробити їх багато, зробити маленьку армію дронів. Плануємо вкінці жовтня їхати, задача стоїть до кінця жовтня зібрати мінімум 10 дронів. Передам в підрозділ, де служить мій батько, це житомирський підрозділ», - каже Олександр Бєлогрудов.

Долучитися до збору на запчастини можна тут.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрон волонтер ЗСУ Бєлогрудов 
Матеріали по темі