Місто

Модульні укриття у Житомирі облаштували автоматичними дверима та всім необхідним, планують ще зробити пандуси

22 September 2023, 14:33

Лавки, двері з автоматичним замком, камери відеоспостереження зовні та всередині – такий вигляд 22 вересня має модульне укриття на вулиці Лятошинського.

За словами директора КП «Зеленбуд», всі чотири укриття, які знаходять на балансі підприємства, облаштували всім необхідним.

«Все електрообладнання - це проводка, вимикачі, світильники. Сейф аптечка, бак для води, в середині встановили камеру відеоспостереження», - говорить директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Двері автоматично відчиняються під час повітряної тривоги, а також коли відсутнє світло. Ті, хто знаходиться всередині, зможуть вийти з модульного укриття за допомогою кнопки.

«Система буде відчиняти двері автоматично. Коли лунає сигнал повітряної тривоги двері автоматично відчиняються, коли буде відбій тривоги двері автоматично зачиняться. Якщо буде повітряна тривога і через якийсь технічний збій двері не відчиняться, буде таблична, де будуть вказані номери гарячої лінії «1562». Телефонуємо, кажемо, що укриття зачинено, гадаю, протягом декількох секунд воно одразу буде відчинено», - каже Олександр Волокіта.

Обладнання входило у вартість укриттів, які КП «Зеленбуд» придбав за 6,7 млн грн.

Додатково з міського бюджету виділили 1 млн грн для облаштування прилеглої території біля чотирьох встановлених модулів та двох, які КП «Парк» має отримати до кінця вересня.

«В планах засіяти траву, викласти плитку та зробити для маломобільної групи людей пандус, тому що внутрішнє», - каже директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Крім того, в планах розфарбувати модульні укриття.

«Як на мене, сірий вигляд не прикрашає цей сквер. Знаючи досвіт інших міст, як їх розфарбовують в інших містах, набагато привабливіше буде, якщо воно буде під тематику скверу розфарбовано», - говорить директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Нагадаємо, 27 липня КП «Зеленбуд» провело тендер на закупівлю чотирьох модульних укриттів (три – на 20 осіб, одне – на 50 осіб) за 6,7 млн грн, які мають поставити до кінця серпня: єдиним учасником і переможцем тендеру стало київське ТОВ «Хоббіт хаус» з пропозицією 6 млн 745 тис. грн. 9 серпня біля скверу на вулиці Лятошинського та біля скверу на Покровській почали монтувати два модульних укриття, розрахованих на 20 осіб. 14 серпня почали монтувати модульне укриття, розраховане на 50 осіб, біля «космічного» скверу на Польовій. Станом на 28 серпня у скверах на Лятошинського і Покровській, на Новому бульварі та на майдані Польовому стояли змонтовані укриття без освітлення, дверей та інших елементів, а деякі містяни активно їх використовували як смітники та туалети.

КП «Парк» 25 серпня оголосило тендер на придбання двох модульних укриттів (на 50 осіб), які будуть встановлені у парку та гідропарку (Старий бульвар, 14-а та вул.Чуднівська, 167), з очікуваною вартістю закупівлі 5 млн 015 тис. грн: єдиним учасником тендеру було ТОВ «Хоббіт хаус» з пропозицією 5 млн 010 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 29 червня 2023 року на придбання модульних укриттів виділили 25 млн грн з міського бюджету. 2 серпня на засіданні виконкому затвердили 6 адрес для розміщення модульних укриттів у Житомирі: Новий бульвар, 4, площа Польова, 10, Лятошинського, 13, Покровська, 131, Старий бульвар, 14-а, Чуднівська, 167.

Хто ще в Житомирській області купує за бюджетні кошти модульні укриття читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: модульне укриття укриття бомбосховище Воколіта Зеленбуд 
Матеріали по темі