Суспільство

У селі поблизу Житомира, де хочуть закрити гімназію, провели громадські обговорення та визначилися з пропозицією на сесію

24 September 2023, 12:43

У Пряжеві, що неподалік Житомира, 23 вересня відбувся схід села, де обговорювали закриття місцевої гімназії.

Про це Житомир.info повідомила Наталія Виноградова.

Жінка надала фото, зроблені під час заходу, а також поділилася аудіозаписами.

Відповідно до наданих матеріалів, під час сходу села депутат Новогуйвинської селищної ради Сергій Котвицький окреслив пропозицію, з якою планує вийти на найближчу сесію селищної ради.

«У Новогуйвинському є школа, відремонтована. На неї тільки в цьому році витратили більш як 50 мільйонів. Зараз є проєкт рішення на вівторок (26 вересня) на сесію, щоби ще й майданчик там побудувати за 4,5 мільйона. Там є майданчик – хороший поганий, але він точно кращий, ніж у вас. Я пропоную вам, щоб ви проголосували за таке рішення, щоб кошти, які мають бути направлені на цей майданчик, були виділені на ремонт, на облаштування вашої школи та на облаштування дитячого майданчика і встановлення його в селі Пряжів. Якщо громада проголосує, тоді я з таким проєктом рішення буду виступати на сесії, і я думаю, на 90%, що після сьогоднішнього зібрання ні в кого не підніметься рука відмовити вам», – зазначив Сергій Котвицький.

Громада підтримала озвучену пропозицію.

Зауважимо, що найближча сесія Новогуйвинської селищної ради запланована на 26 вересня 2023 року.

Нагадаємо, у Новогуйвинській громаді Житомирського району хочуть ліквідувати три гімназії. Чергова сесія Новогуйвинської селищної ради запланована на 26 вересня 2023 року, у порядку денному, зокрема, є питання про організацію та проведення громадського обговорення щодо ліквідації Руднє-Городищенської гімназії, Пряжівської гімназії та Озерянківської гімназії. Селищна рада також оприлюднила обґрунтування до оптимізації мережі закладів освіти, де зазначено, що Озерянківська гімназія розрахована на 320 учнів, а навчається там 52 (16% наповненості), Руднє-Городищенська розрахована на 135, навчається зараз 53 (39%), Пряжівська розрахована на 160 учнів, навчається 67 (43%).

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2023 року Бердичівська міська рада оприлюднила проєкт рішення про ліквідацію ліцею №3, який виконував функції вечірньої школи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія ліцей школа учень навчання оптимізація Новогуйвинська селищна рада Пряжів схід села  
Матеріали по темі