Події

У Житомирській області засудили трьох чоловіків, які у 2015 році закатували та закопали лісника

27 September 2023, 12:15

Довічне ув’язнення та 15 років позбавлення волі – у Житомирській області засудили трьох чоловіків, які закатували та закопали лісника.

Про це 27 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Бердичівської окружної прокуратури трьох жителів Чуднівщини визнано винними в умисному вбивстві з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб та незаконному заволодінні транспортним засобом (п. п. 4, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 289 КК України).

Двох чоловіків засуджено довічно, їхнього спільника – до 15 років позбавлення волі. Також солідарно з усіх стягнуто 2,1 млн грн заподіяної моральної і матеріальної шкоди», - йдеться в повідомленні.

Прокурори у суді довели, що умисне вбивство майстра лісу з особливою жорстокістю скоїли працівник лісгоспу, підприємець та житель Чуднівської територіальної громади (раніше Чуднівський район).

«Конфлікт між потерпілим та працівником лісгоспу виник після того, як потерпілий розповів керівництву, що недобросовісний колега нібито причетний до крадіжок лісу. Тоді обвинувачений вирішив помститися. Він покликав у помічники підприємця, власника пилорами, який начебто мав претензії до майстра лісу та ще одного приятеля. Березневого вечора, близько 20.00 год, на дорозі між селами, троє обвинувачених перестріли лісника, зупинили його автомобіль та, залякуючи пострілами з рушниці, з особливою жорстокістю побили. Вже знепритомнілому зв’язали ременем руки й кинули у багажник його ж автомобіля. «Ініціатор» помсти сів за кермо, щоб відвезти у безлюдне місце та закінчити розправу. По дорозі потерпілий намагався визволитися та перекрив постачання газу, на якому працювало авто. Це ще більше розлютило співучасників злочину. Вони вивели чоловіка на узбіччя дороги, неподалік від лісосмуги, заподіяли йому смертельних побоїв, зокрема, й металевою частиною лопати, а тіло закопали. Щоб приховати сліди злочину, лопату кинули в авто потерпілого та підпалили. Після скоєного пішли додому до підприємця, випили алкогольних напоїв, а потім поїхати у цілодобове кафе на коньяк з кавою, щоб забезпечити собі алібі», - повідомляють в прокуратурі.

Жорстоке вбивство оперативно викрили, усіх затримали та взяли під варту. Лише один з них, на той час 23-річний парубок, свою вину визнав, у скоєному розкаявся. Оскільки з 2015 року він перебував під вартою, суд зарахував проведені у слідчому ізоляторі роки, у співвідношенні 1 до 2-х. Наразі він відбув покарання. Двоє інших співучасників, 1977 та 1988 років народження, намагалися викласти свою версію, яку суд розцінив як спробу уникнення покарання.

На підставі наданих прокурором доказів та результатів низки експертиз, у тому числі й комплексної судової психолого-психіатричної, обом призначене покарання, співмірне тяжкості скоєного злочину – довічне позбавлення волі. Наразі вирок не набув чинності.

Нагадаємо, 13 червня 2020 року одне із засідань обвинувачений зірвав, бо прийшов п’яний: у чоловіка виявили 1,66 проміле алкоголю. А 24 червня того ж року розгляд справи знову перенесли, бо адвокат підсудного напередодні відсвяткував свій день народження і погано почувався.

Як повідомляв Житомир.info, 13 березня 2015 в Житомирській області жорстоко вбили майстра лісу Пилипівського лісництва ДП «Житомирський лісгосп» Олега Поліщука. Троє чоловіків спершу на околиці одного з сіл Чуднівщини сильно побили лісника, потім зв’язали й ще живого закопали в полі в Житомирському районі. Аби приховати сліди злочину автомобіль вбитого спалили в лісі в Романівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство лісник вирок довічне ув'язнення лісник суд прокуратура 115 ККУ Чуднів Бердичівський суд 289 КК України 
Матеріали по темі