Влада

Відділ Укртрансбезпеки від початку року провів у Житомирській області більш ніж 7 тисяч перевірок та виявив 1350 порушень

3 October 2023, 12:09

За січень-вересень 2023 року відділ державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) перевірив 7226 транспортних засобів та виявив 1350 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, винесено 961 постанову про застосування адміністративно-господарських штрафів, за якими сплачено понад 8,1 млн грн.

Про це йдеться в інформації, наданій на запит Житомир.info

«За результатами здійснення рейдових перевірок (перевірок на дорозі) протягом 9 місяців 2023 року посадовими особами відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області перевірено 7226 транспортних засобів, вантажних – 6114, пасажирських – 1112, виявлено 1350 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, з них вантажних – 1023, пасажирських – 327, складено 1326 актів проведення перевірок додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час здійснення перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, 18 протоколів про адміністративні правопорушення (ст. 164 КУпАП). Винесено 2 постанови стосовно вантажовідправників за внесення відомостей про масу або габарити вантажу до товарно-транспортної накладної, що не відповідають фактичним даним, які перевищують встановлені законодавством вагові або габаритні параметри(ч. 1 ст. 132-2 КУпАП)», - зазначається в повідомленні.

Одними з найбільш поширених порушень є: здійснення перевезень вантажів без товарно-транспортної накладної оформленої відповідно до вимог ст. 48 Закону України «Про автомобільний транспорт»; порушення режиму праці та відпочинку водіїв.

«За результатами розгляду справ про порушення вимог законодавства України про автомобільний транспорт, відповідальність за які передбачена ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» винесено 961 постанову про застосування адміністративно-господарських штрафів (вантажні – 712, пасажирські – 249) на загальну суму понад 9,6 млн грн, з них вантажних – понад 8,4 млн грн, пасажирських – понад 1,2 млн грн. Сплачено понад 8,1 млн грн, з них вантажних – понад 7,5 млн грн, пасажирських – понад 570 тис. грн», - інформує відділ Укртрансбезпеки у Житомирській області.

Також з метою запобігання аварійності на автомобільному транспорті загального користування та дотриманням автомобільними перевізниками вимог безпеки перевезень цього року було проведено «Тиждень безпеки дорожнього руху» (15-21 травня) та комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус – 2023» (4-31 серпня).

Довідково: Відповідно до положення Державної служби України з безпеки на транспорті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 103 (зі змінами) відділ здійснює державний нагляд (контроль) за безпекою на наземному транспорті щодо додержання вимог законодавства на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті. Основні напрями діяльності відділу: перевірка документів, на підставі яких здійснюються внутрішні перевезення автомобільним транспортом; перевірка документів, на підставі яких здійснюються міжнародні перевезення автомобільним транспортом; перевірка виконання вимог Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, інших нормативно-правових актів; здійснення габаритно-вагового контролю; перевірка дотримання водіями режиму праці та відпочинку; проведення технічних розслідувань та аналіз причин дорожньо-транспортних пригод, аварій, подій на автомобільному, міському, електричному, залізничному транспорті, проведення профілактичних заходів щодо запобігання їх виникненню.

Нагадаємо, у період з 30 січня по 5 лютого 2023 року в Житомирській області винесено 38 постанов за порушення габаритно-вагових норм на суму 578 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2023 року в Житомирі патрульні спільно з Укртрансбезпекою перевіряли громадський транспорт: за перші дні виявили 15 порушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укртрансбезпека перевірка трансопрт протокол перевезення водій вантажівка дорожній рух штраф 
Матеріали по темі