Місто

Дослідження житомирських екологів підтвердили забруднення води через скиди в річку Тетерів

4 October 2023, 14:53

Житомирські екологи отримали результати дослідження води у річці Тетерів: є забруднення через скиди.

Про це 4 жовтня інформує пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«На запит Суспільного Інспекція проінформувала про ситуацію щодо забруднення річки Тетерів на території Станишівської ТГ Житомирського району. З метою встановлення ймовірного факту забруднення водного об'єкта спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрали зразки проб води для дослідження. За результатами проведених лабораторних досліджень, у відібраній пробі зафіксовано перевищення встановлених нормативів гранично допустимих скидів, зокрема, перевищений вміст аміаку, нітрат-іонів, фосфатів, хімічного споживання кисню, сульфатів. Нині Екоінспекція збирає і обробляє інформацію, після чого будуть вжиті заходи впливу та стягнень», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 вересня інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели дослідження проб води у районі скиду нечистот в річку Тетерів.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2023 року у воді, відібраній у Тетереві в районі житомирського пішохідного мосту, екологи виявили відхилення за деякими показниками: перевищене хімічне споживання кисню – в 3,1 раза, біохімічне споживання кисню – в 4,4 раза, заліза – у 2,2 раза; низький вміст розчиненого кисню (3 мг/дм куб при нормі не менше 4); висока концентрація завислих речовин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог річка Тетерів скид нечистот забір води вода екоінспекція результат дослідження 
Матеріали по темі