Новини компаній

Віртуальна реальність поруч: як вибрати сучасну ігрову консоль

5 October 2023, 15:49

Відмінна продуктивність, яскрава та якісна графіка, зручність використання та сумісність з іншою ігровою периферією — лише частина переваг сучасних консолей. Експерти каталогу MagaZilla пропонують ознайомитися з основними критеріями вибору девайса.

Тип консолі: портативна чи настільна

Перш ніж почати порівнювати ціни на порталі m.ua, слід визначитися з призначенням приставки. Якщо ви використовуватимете її лише вдома та віддаєте перевагу іграм на великому екрані, то ваш вибір — модель стаціонарного класу. Якщо ви часто граєте під час подорожей та не хочете прив'язуватися до домашнього TV-екрана, то вам підійде портативна консоль.

Платформа

Важливий параметр ігрового «заліза» — платформа, тобто апаратне середовище, що забезпечує роботу ігор на тій чи іншій консолі. Будь-яка консольна гра створюється для конкретної платформи, водночас вони між собою найчастіше є несумісними. Найпопулярнішими платформами є PlayStation, Xbox і Nintendo, також у продажу представлені портативні консолі з Android на борту.

Обсяг вбудованої пам’яті

У внутрішньому сховищі ігрової консолі можуть зберігатися завантаженні медіафайли та збережений прогрес. Рекомендований обсяг пам’яті для створення комфортного геймплею — близько 500 ГБ.

Графіка і продуктивність

Продуктивність відеокарти ігрової консолі вимірюється в TFLOPS. Потужні моделі мають показники продуктивності близько 4–12 терафлопсів.

Роз’єми для під’єднання периферії

Переважна більшість ігрових консолей має приблизно однаковий набір інтерфейсів. Серед них — USB-порт для підзарядки геймпада, HDMI для під'єднання до телевізора, мережевий порт, оптичний аудіовихід тощо. Деякі моделі підтримують кілька однотипних портів у залежності від конфігурації та типу пристрою.

Популярні моделі ігрових консолей

Sony PlayStation 5

Чергова версія легендарної моделі підтримує формат HDR, Ultra HD та привод DVD на базі Blu-Ray. Швидкодію під час проходження ігрових місій забезпечує процесор Custom AMD Zen 2 з частотою 3,5 ГГц. Обсяг вбудованої пам’яті пристрою складає 16/825 ГБ, а продуктивність відеокарти — 10,3 TFLOPS.

Ціна в інтернет-магазинах України — від 20 234 до 74 724 грн.

Microsoft Xbox Series S

Настільний геймпад відомого бренду Microsoft має на борту 512 ГБ вбудованої пам’яті. Консоль підтримує HDR-формат, працює на базі восьмиядерного процесора AMD Zen 2 з частотою 3,4 ГГц і продуктивністю відеокарти 4 TFLOPS. На корпусі передбачено вихід на 3 USB 3.2, HDMI. Серед комунікацій — підтримка Wi-Fi 5.

Вартість моделі — від 10 999 до 19 344 грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі