Здоров'я

У Житомирі вперше провели одразу дві складні операції на серці: застосували обладнання, яке є лише в 4 областях України

6 October 2023, 10:42

У Житомирі в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше провели відразу дві електрофізіологічні операції з видалення порушень ритму серця.

Про це 5 жовтня повідомив в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

«Сьогодні відбулася надзвичайно важлива подія для медицини Житомирщини. В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше провели відразу дві електрофізіологічні операції з видалення порушень ритму серця. Лікарі провели кріоабляцію та радіочастотну абляцію тахікардії. Унікальні втручання на серці здійснили кардіохірург кардіологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Микола Миколайович Кушнір та професор, завідувач відділу аритмій Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Валерій Павлович Залевський. Варто зазначити, що ці високотехнологічні операції були виконані завдяки придбаному електрофізіологічному обладнанню, на яке були виділені бюджетні кошти. Подібне сучасне обладнання є лише ще в 4 областях України. Переконаний, що створення цієї електрофізіологічної лабораторії на базі обласної клінічної лікарні допоможе пацієнтам Житомирщини отримувати ефективне лікування серцевих захворювань та продовжити життя», - повідомив Володимир Ширма.

Нагадаємо, 9 травня в інтерв’ю Житомир.info завідувач кардіологічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Микола Кушнір розповідав про те, що в Україні 65% людей помирають від захворювань серцево-судинної системи. Щороку в Житомирській області реєструють близько тисячі інфарктів міокарда.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня у Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського вперше провели відразу три трансплантації від посмертного донора: серця, печінки та нирок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна лікарня серце лікарня ім. О.Ф. Гербачевського Микола Кушнір Ширма Валерій Залевський кріоабляція радіочастотна абляція тахікардії лікар 
Матеріали по темі