Події

У місті Житомирської області судитимуть 30-річну жінку, яка знущалася з 66-річного батька

10 October 2023, 12:14

У м.Андрушівка слідчі поліції повідомили про підозру 30-річній жінці за вчинення домашнього насильства стосовно 66-річного батька.

Про це 10 жовтня інформує Бердичівський районний відділ поліції.

«Жителька м. Андрушівки систематично лаялася, принижувала та погрожувала розправою 66-річному батькові. Чоловік кілька разів звертався до місцевого відділу поліцейської діяльності із повідомленнями про домашнє насильство. Щоразу у родині працювали поліцейські сектору реагування та дільничний офіцер, які фіксували адміністративні правопорушення. Поліцейські встановили, що 30-річна місцева жителька під час спільного проживання систематично ображає, принижує та погрожує батькові фізичною розправою. За вчинене кривдницею неодноразово притягували до відповідальності за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП, а також складали відносно неї термінові заборонні приписи», - йдеться в повідомленні.

Навіть після цього жінка не змінила свого ставлення до рідної людини, тож надалі за зібраними матеріалами слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

«Під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили фігурантці про підозру за вчинення домашнього насильства. Провівши усі необхідні слідчі дії, поліцейські завершили досудове розслідування та направили кримінальне провадження з обвинувальним актом до суду для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства. Нагадаємо, таке правопорушення карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років», - повідомляють правоохоронці.

Нагадаємо, наприкінці вересня жителю Стриївської громади Звягельського району оголосили про підозру у домашньому насильстві. За повідомленням поліції він неодноразово знущався з 90-річної матері, штовхав, ображав, виганяв з дому та погрожував їй. Тепер кривднику загрожують громадські роботи чи позбавлення волі на строк до 2 років.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2023 року в поліції розповідали, що на Звягельщині суд ув’язнив 43-річного чоловіка за вчинення домашнього насильства стосовно 71-річної матері: кривднику призначили покарання у вигляді 6 місяців позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство підозра Андрушівка ст.126 ст.173 
Матеріали по темі