Влада

Через 6,5 років після отримання хабаря ексголову РДА у Житомирській області засудили до 8 років позбавлення волі

10 October 2023, 13:38

Експосадовця Брусилівської райдержадміністрації, якого викрили у лютому 2017 році на хабарі в розмірі 5 тис. грн, засудили до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Про це 10 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури колишнього голову райдержадміністрації визнано винним в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 КК України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади строком на 3 роки та конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений у 2017 році вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду на суму 5 тис. грн. На той час він працював на посаді голови однієї з райдержадміністрацій Житомирщини. За таку суму посадовець пообіцяв підприємцю, який займався обробкою каменю, «захист» від будь-яких перевірок контролюючих органів протягом року.

Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2017 року затримали голову Брусилівської райдержадміністрації Анатолія Шишковського під час одержання ним неправомірної вигоди у 5 тисяч гривень: за таку суму керівник району обіцяв приватному підприємцю не перешкоджати підприємницькій діяльності, пов’язаній із каменеобробкою. 28 лютого 2017 року президент Петро Порошенко підписав розпорядження про відсторонення від посади голови Брусилівської РДА. Розпорядженням від 11 липня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив Анатолія Шишковського з посади голови Брусилівської райдержадміністрації Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар прокуратура Брусилів голова Шишковський суд службова особа посадовець 
Матеріали по темі