Події

У Житомирі на Крошні чоловік з ножем та сокирою намагався вбити свого знайомого просто посеред вулиці

10 October 2023, 16:08

Учора ввечері у мікрорайоні Крошня чоловік з сокирою та ножем напав на свого знайомого. Травмованого доставили до лікарні та прооперували.

Про це 10 жовтня повідомила пресслужба поліції Житомирської області

«Увечері 9 жовтня поблизу одного з житлових комплексів у мікрорайоні «Крошня» один чоловік намагався позбавити життя іншого. У результаті травмований потрапив до реанімаційного відділення лікарні. Нападника поліцейські затримали», - йдеться у повідомленні.

Обставини події з’ясовували працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції №1 Житомирського райуправління. Вони вилучили з місця події докази протиправного діяння, опитали свідків.

Попередньо, 33-річний житель обласного центру через особисті неприязні стосунки вирішив помститися знайомому. Для цього відслідкував місцезнаходження 42-річного жителя с. Оліївки. У спальному мікрорайоні м. Житомира він зненацька напав на опонента, зав’язалася бійка. Під час неї молодший завдав старшому супернику кілька ударів ножем та інструментом, схожим на сокирку, які приніс із собою.

Очевидці події завадили подальшій розправі, повідомили до поліції та «швидкої». Травмованого доставили до лікарні, чоловіка прооперували. Нині він перебуває у реанімаційному відділенні.

Причетного до події поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Йому також було надано необхідну медичну допомогу. Слідчі призначили низку експертиз, у тому числі й щодо ступеню завданих тілесних ушкоджень обом учасникам події.

10 жовтня слідчі оголосили чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

Нагадаємо, 2 жовтня у Житомирі напали на завідувачку кафедри екології та природоохоронних технологій ДУ «Житомирська політехніка», волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу). Незнайомий чоловік біля під’їзду її будинку безпричинно накинувся на неї, спричинивши тілесні ушкодження.

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня 2023 року у Житомирі на вулиці Небесної Сотні 29 липня невідомий чоловік розгулював із ножем і погрожував перехожим, після зауважень правоохоронців він спробував напасти і на одного з них, після попереджувальних пострілів нацгвардієць змушений був зупинити нападника, поранивши його.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція запах напад вбивство ніж сокира Крошня 
Матеріали по темі