Суспільство

Голова «Волонтерського штабу Житомира» взяла участь у програмі обміну досвідом між українськими та польськими активістами

11 October 2023, 11:54

Волонтерський штаб Житомира, у особі голови організації Галини Чибуровської, взяв участь у програмі від EID Ukraine, спрямованої на обмін досвідом між українськими та польськими активістами й представниками місцевого самоврядування.

У межах цього проєкту громадські активісти з Києва, Житомира, Кривого Рогу та Острога спілкувалися з представниками громадського сектору та держслужбовцями у місті Гдині (Польща), а також відвідали музей Солідарності у Гданську.

Польські колеги щиро ділились своїм досвідом і знаннями, а також демонстрували свої здобутки та досягнення. Перейняти досвід співпраці громадського сектору із місцевими органами самоврядування та впровадження соціальних інновацій було головною метою цієї програми для української сторони.

Віцемер міста Гдиня, Катажина Грушецька-Спихала, розповіла учасницям делегації про роль активних жінок в розвитку громади.Про громадський транспорт міста та залучення коштів від Єврокомісії на купівлю транспортних засобів розказав Лех Журек, керівник автотранспортного муніципального підприємства. Проєкт реновації депресивного району Гдині, який передбачав модернізацію багатоквартирних будинків, капітальний ремонт прилеглих територій, створення муніципальних громадських центрів для комунікації та нетворкінгу, представив заступник голови міської ради, науковець Марчін Волек.

Жінки – представниці української делегації ознайомились із молодіжним простором Wymiennikownia, створеним Martyna Winnicka разом із своєю командою.

Ці та інші соціальні проєкти, реалізовані в Гдині, демонструють вражаючі можливості співпраці з Євросоюзом. А в основі цієї співпраці лежить модель ефективної комунікації ті взаємодії між трьома ключовими групами в громаді – активісти, місцева влада та звичайні мешканці міста.

По завершенню війни ми, українці, маємо так само завзято, як зараз боремось із загарбником, взятись за відновлення та відбудову України. А планувати цю діяльність потрібно вже зараз. Все те чому Польща та інші європейські країни вчились роками, нам потрібно опанувати за дуже короткий час.

Волонтерський штаб Житомира

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Волонтерський штаб Чибуровська Польща  
Матеріали по темі