Місто

Водоканал у Житомирі на Східній замінив старі засувки, бо люди скаржилися на поганий тиск води

12 October 2023, 09:37

Спеціалісти комунального підприємства «Житомирводоканал» після скарг мешканців вулиці Східної на незадовільний тиск води замінили старі засувки.

Про це 12 жовтня повідомляє пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Водоканалівцям часто доводиться мати справу із дуже підступними речами і мова йде не лише про приховані пориви, які іноді дуже складно віднайти, а й про запірну арматуру, яка, «втомившись», «сідає». Засувка, яка «сіла» (закрилася чи напівзакрилася), перешкоджає рухові води, що є однією із причин погіршення тиску її подачі до окремих домоволодінь. Наші спеціалісти, отримавши скаргу від мешканців вул. Східної на незадовільний тиск подачі води, обстежили колодязі поблизу багатоповерхівок, мешканці яких звернулися із проблемою, і виявили запірну арматуру, яка «попросилася на пенсію». Фахівці прочистили 3 колодязі, демонтували старі засувки і встановили 3 нові – d 150 мм, d 200 мм, d 300 мм. В одному із колодязів працівники відділу із ремонту та експлуатації водопровідних мереж встановили також новий пожежний гідрант замість непрацюючої старовини», - йдеться у повідомленні.

Також водоканал нагадує, що 12 жовтня промиватимуть водопровідні мережі на Смолянці та у промисловому районі Житомира.

«Процедурні моменти: будуть відкриті пожежні гідранти; вода рухатиметься трубопроводами, вимиваючи утворений осад і витікатиме з-під кришок люків. Промивка здійснюється кілька годин поспіль. На верхніх поверхах багатоповерхових будинків можливе зниження тиску подачі води», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, від початку жовтня 2023 року КП «Житомирводоканал» проводить промивку водопровідних мереж в обласному центрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал засувка вул.Східна вода промивка 
Матеріали по темі