Події

У Житомирській області з початку року вигоріло понад 65 га лісу та майже 750 га сухої трави, сміття та чагарників

12 October 2023, 11:14

З початку року на території Житомирської області зафіксовано пожежі в лісових масивах площею понад 62 га. Внаслідок спалювання сухої трави, чагарників, сміття вигоріло майже 750 га.

Про це 11 жовтня інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«З початку року станом на 9 жовтня працівниками Інспекції на території Житомирської області виявлено: 42 порушення вимог пожежної безпеки; на порушників природоохоронного законодавства складено 30 протоколів за ст. 77 КУпАП (Порушення вимог пожежної безпеки в лісах) та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 45 тис. 930 грн; 12 протоколів складено за статтею 77-1 КУпАП (Випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення тощо) на суму 36 тис. 720 грн. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу з метою недопущення спалювання сухої рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на прилеглі території і лісові насадження систематично проводяться рейдові заходи, серед населення проводиться роз’яснювальна робота щодо заборони випалювання сухої рослинності та її залишків. Часто рейди проводяться разом із представниками ГУ ДСНС в області, лісівниками», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що у 2021 році станом на 12 жовтня, за інформацією Житомирської облдержадміністрації площа лісових пожеж в області у порівнянні з минулим роком скоротилася у понад 2 тисячі разів – з 43 тисяч до 16,7 гектара.

Нагадаємо, за добу 6 жовтня рятувальники області загасили 15 пожеж сухої рослинності, а у селі Заріччя Овруцької громади під час спроб самостійно загасити палаючий сухостій, отримав опіки 47-річний чоловік, якого було госпіталізовано до Овруцької лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, нагадаємо, за добу з 3 по 4 жовтня рятувальники ліквідовували 16 загорянь сухої рослинності. Найбільше їх сталося у Житомирському та Коростенському районах. Загалом вогнем пройдено понад 17,1 га сухої трави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа пожежі в лісових масивах еколог Держекоінспекція 
Матеріали по темі