Влада

На сесії Житомирської міськради з програм благоустрою зняли 140 млн грн і розподілили на укриття та заходи з оборони

20 July 2023, 11:05

В міському бюджеті 140 млн грн капітальних видатків будуть розподілені на «оборонні програми».

Про це мер Сергій Сухомлин повідомив на позачергової сесії міської ради 20 липня під час розгляду питання про внесення змін до бюджету територіальної громади на 2023 рік.

«Ми знімаємо 140 мільйонів капітальних видатків з програм благоустрою, це ті проєкти, по яких ми закладали співфінансування, наприклад – аеропорт: ми не розуміли, чи закінчиться війна навесні, в нас в бюджеті було закладене фінансування. Сьогодні ми всі ці кошти знімаємо з капітальних видатків і перенаправляємо на оборонні програми. Це і укриття, і фінансування Збройних сил України, субвенції, закупівля «дронів» і всього іншого», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер зауважив, що з бюджету міської громади на потреби оборони виділено 1,8 мільярда гривень.

«Сумарно, якщо взяти субвенції із закупівлі для потреб Збройних сил України і військові облігації, то це 1 мільярд 800 млн грн. Тому коли кажуть іноді в засобах масової інформації, що місцева влада не виділяє достатньо коштів, то для бюджету Житомира 1 мільярд 800 мільйонів – це величезні кошти», - наголосив Сухомлин.

В коментарі Житомир.info перша заступниця мера Світлана Ольшанська уточнила, що 1,8 млрд грн – це сума, спрямована від початку повномасштабного російського вторгнення (24 лютого 2022 року), більша частина коштів виділена в поточному році, а в 2022 році було близько 0,5 млрд грн.

У змінах до бюджету зазначається, що капітальні видатки управління капітального будівництва зменшуються на 136 млн 014 тис. грн, капітальні видатки управління комунального господарства – на 4 млн 468,7 тис. грн. Ці 140 млн 482,7 тис. грн будуть розподілені наступним чином:

нове будівництво протирадіаційного укриття ліцею №7 – 24,3 млн грн;

нове будівництво протирадіаційного укриття ліцею №8 – 24,3 млн грн;

нове будівництво протирадіаційного укриття ліцею №15 – 12 млн грн;

співфінансування у рамках Програми з відновлення України реконструкції операційного блоку хірургічного корпусу лікарні №2 – 5 млн 125,8 тис. грн;

заходи з територіальної оборони – 47 млн 066,9 тис. грн;

поточний ремонт укриттів та аварійні ремонти в закладах освіти – 11 млн 641,4 тис. грн;

видатки на харчування дітей – 8 млн 718,4 тис. грн;

придбання матеріалів, обладнання (для закладів освіти) – 1 млн 293,3 тис. грн;

дистанційна школа – 1 млн 413,6 тис. грн;

участь у змаганнях чемпіонату світу на човнах «Дракон» - 900 тис. грн;

збільшення поточних видатків на утримання закладів культури – 167,2 тис. грн


Нагадаємо, управління капітального будівництва Житомирської міської ради лише за останній тиждень оголосило чотири тендери на реконструкцію скверів сумарною вартістю 13 млн грн. Загалом у 2023 році в Житомирі планували реконструювати з десяток скверів та відремонтувати тротуари навколо них, на ремонтні роботи було передбачено близько 50 млн грн.

Думки житомирян про те, на що, крім допомоги ЗСУ, мають зараз витрачати кошти з бюджету міста, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 29 червня 2023 року депутати обговорювали електронну петицію, яка стосується відмови від значних витрат на декоративні ділянки міста: вона набрала необхідну кількість голосів, але цю пропозицію підтримали лише 8 депутатів, а мер Сергій Сухомлин зауважив, що на оборону виділяється у десятки разів більше коштів, аніж на благоустрій.

17 липня 2023 року голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що місцева влада має припинити витрачання кошти на закупівлю товарів та послуг, які не є пріоритетними під час війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада бюджет Сухомлин видатки ЗСУ укриття УКБ 
Матеріали по темі