Місто

У Житомирі за 17,7 млн євро хочуть утеплити 40 закладів освіти, співфінансування з міського бюджету – 2,9 млн євро

17 October 2023, 17:32

У Житомирі планують утеплити 40 закладів освіти коштом Кредитної установи для відбудови (KfW), для цього сесія міської ради має затвердити договір.

Про це говорили 17 жовтня під час засідання постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій.

«У нас 40 закладів освіти планується на утеплення і, відповідно, цей договір уже безпосередньо укладений на субкредитування між Мінфіном, міськрадою і Мінінфраструктури. Цей договір має бути затверджений рішенням сесії й направлений в міністерство. Планується залучити 17,7 мільйона євро. З них – 12,7 кредиту, 2 – гранту і внесок міста 2,9 млн євро. Кредит дуже вигідний, його відсоткова ставка 2%, додаткова комісія 0,25 і пільговий період 10 років. Цей кредит дозволить нам забезпечити енергоефективність і його окупність впродовж років», - повідомила директорка департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук.

Поки що проєкт перебуває на етапі підбору консультантів.

«Зараз у KfW завершують підбір консультантів цього проєкту, після завершення відбору консультантів ми зможемо рухатись уже пооб’єктно і по замовленню проєктно-кошторисної документації. Фінансування уже відкрите, зараз розпочалися процедури завершення першого етапу – це підбір консультантів, яких підбирає банк, вони тільки консультують впродовж реалізації проєкту», - додала перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року стало відомо, що житомирська громада отримає кредитні та грантові кошти для реалізації проєкту «Енергоефективність у громадах». Рішення про затвердження відповідної угоди прийняли 29 листопада 2021 року на позачерговій сесії міської ради. Цей проєкт дозволить заощадити в рік понад 31 млн грн коштів міського бюджету, про це вказано в інформаційній довідці. Зокрема передбачається комплексна термореновація 40 будівель закладів освіти. Остаточного переліку цих закладів поки немає.

Як повідомляв Житомир.info, що 24 листопада Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про залучення кредиту та гранту від Кредитної установи для відбудови (KfW) для реалізації проєкту «Енергоефективність у громадах» у Житомирі та Запоріжжі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: утеплення міськрада кредит заклад освіти KfW бюджетна комісія Прохорчук Ольшанська 
Матеріали по темі