Події

У селищі Житомирської області згоріла пам'ятка архітектури кінця ХІХ століття (оновлено)

18 October 2023, 09:52

Вчора у смт Червоне згорів будинок культури, пам'ятка архітектури кінця ХІХ століття

Про це ввечері 17 жовтня на сторінці у фейсбуці повідомив туристичний гід по палацу Грохольських-Терещенків у Червоному Тарас Коновалов.

«17 жовтня 2023 року у Червоному згоріла пам'ятка архітектури кін. ХІХ ст. (без реєстру). Це був будинок культури. А тепер лиш одна коробка. Станом на зараз (23:21) будівля все ще горить, її намагаються загасити», - йдеться у повідомленні.


Оновлення: 0 10:33 18 жовтня пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області повідомила про те, що через чотири години після виклику пожежу було ліквідовано.

«17 жовтня о 20:45 по лінії “101” надійшло повідомлення про пожежу в будівлі колишнього клубу в смт Червоне Бердичівського району. На момент прибуття рятувальників ДСНС до місця події з'ясувалося, що вогнем повністю охоплена покрівля двоповерхової напівзруйнованої недіючої будівлі колишнього будинку культури (розмір будівлі 40х20 м). На гасіння пожежі від ДСНС залучено 4 одиниці техніки та 15 чоловік особового складу, також для підвозу води - трактор від цукрового заводу. О 22:35 пожежу локалізовано, о 00:40 — ліквідовано. Внаслідок події ніхто не постраждав. Вогнем знищена покрівля та пошкоджена будівля. Причина пожежі встановлюється. До пам'яток культурної спадщини будівля не відноситься», - зазначили у ДСНС.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року фотокореспондентка Житомир.info побувала у селищі Червоне та коротко розповіла про місцеві старовинні будинки, серед яких і будівля колишнього клубу, біля якої розташований фонтан «Три грації».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Червоне пожежа архітектурна пам'ятка пам'ятка вогонь Тарас Коновалов 
Матеріали по темі