Новини компаній

Постачання блакитного палива на підприємствах: кому довірити його організацію

18 October 2023, 16:07

Природний газ належить до ключових ресурсів, на яких побудована енергетична безпека бізнесу. Принаймні від нього залежать елементарні комфортні умови праці, адже й тепло взимку, і гаряча вода в крані зумовлені саме наявністю блакитного палива. Але є багато компаній, які використовують природний газ у виробництві, адже він є ресурсом, що в окремих випадках залучається до технологічних процесів. Для таких суб’єктів бізнесу важливо, щоби блакитне паливо надходило безперервно, адже без нього робота підприємства може бути паралізованою, що знижує прибутки.

До уваги споживачів

На українському ринку працюють різні постачальники газу для підприємств, ТОВ «ТЕПЛА» серед них займає особливе положення. Компанія почала діяльність у 2015 р. Їй знадобилося не дуже багато часу на те, щоби набути статусу одного із найбільших постачальників природного газу й електроенергії до непобутових споживачів. Серед компаній, які довірили «ТЕПЛА» постачання енергетики, такі:

  • «Фора»;
  • «Сільпо»;
  • «Верес»;
  • «АгроВіста»;
  • «Клуб сиру»;
  • «Оболонь» та ін.

До кожного споживача здійснюється індивідуальний підхід, незалежно від масштабів діяльності. Тобто неважливо, ФОП ви чи велике підприємство, вам будуть запропоновані комфортні умови постачання природного газу. Компанія має необхідне обладнання і співпрацює з видобувачами та великими трейдерами. Тому завжди є ресурс для того, щоби забезпечити енергетичну безпеку Споживачам, які уклали договір.

Принципи роботи

Компанія «ТЕПЛА» працює з клієнтами лише за Правилами постачання природного газу. Але перед тим, як почати роботу, менеджери проводять опитування споживачів з метою створити найкомфортніші умови. Виходячи з цього, пропозиції для ФОПів і великих промислових підприємств можуть відрізнятися. Серед умов, на яких робиться акцентування, варто зазначити:

  • ціну за один кубічний метр природного газу;
  • умови розрахунку (може бути попередня або подекадна оплата);
  • відповідальність за небаланси;
  • терміни й порядок звіряння обсягів спожитого ресурсу тощо.

Формування вартості має свої нюанси. Усе через те, що природний газ є товаром, що належить до особливої категорії. Якщо для населення тарифи затверджені Кабінетом Міністрів України заздалегідь, то для бізнесу ціну прорахувати неможливо. Вона перебуває в тісному зв’язку із ситуацією на світовому ринку, є надчутливою до неї, тому може змінюватися декілька разів на добу. Через це вона призначається для кожного клієнта в індивідуальному порядку.

Що потрібно зробити для початку співпраці

Якщо ваша компанія вибрала «ТЕПЛА», вам не потрібно навіть змінювати точку входу від попереднього постачальника, головне, розрахуватися з ним за боргами. Після цього на сайті Постачальника залишаєте заявку, вказуючи контактну інформацію. Незабаром з вами вийде на зв’язок менеджер: з ним ви маєте обговорити умови, за якими доведеться працювати.

Вам потрібно надати інформацію про особливості вашого бізнесу, фінансовий стан та інші нюанси, на підставі яких формується новий Договір про постачання природного газу. Документ готується після обговорення фахівцями «ТЕПЛА». У готовому вигляді його буде надіслано на вашу електронну адресу. Вам лишається перевірити угоду на відповідність оговореним раніше умовам і, якщо розходжень не знайдете, підписати.

Одним із пунктів, на який варто звернути увагу, є механізм зміни обсягів ресурсу, що заявлені раніше дії договору. Це є вимогою Правил Постачання природного газу, й оскільки ТЕПЛА у своїй діяльності спирається на них, то, звичайно, надає таку змогу споживачам. Усі робочі питання вирішуються через персонального менеджера, який постійно перебуватиме з вами на зв’язку.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі