Місто

За клопотанням депутата влада Житомира хоче змінити цільове призначення ділянки, на якій знесли колишній кінотеатр

19 October 2023, 12:22

Влада Житомира за клопотанням місцевого підприємця, депутата облради Володимира Кропивницького хоче змінити цільове призначення земельної ділянки на майдані Путятинському, 4.

Проєкт рішення сесії «Про надання суб’єктам земельних відносин дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою» оприлюднили на сайті міської ради 18 жовтня.

«Надати юридичним та фізичним особам дозволи на розроблення проєктів землеустрою щодо: відведення земельних ділянок згідно з додатком 1; відведення земельних ділянок з метою зміни їх цільового призначення згідно з додатком 2», - йдеться у проєкті рішення.

Саме в додатку 2 є інформація про клопотання від 5 жовтня 2023 року фізичної особи Кропивницького Володимира Миколайовича щодо зміни цільового призначення земельної ділянки площею 0,2179 га на майдані Путятинському, 4: існуюче цільове призначення – «для виробничих потреб», нове цільове призначення – «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі».

Право власності на майно, яке розташоване на зазначеній земельній ділянці, підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав про реєстрацію права власності на будівлю навчального корпусу від 4 серпня 2023 року.

Нижче – скриншот з додатка до проєкту рішення сесії:

Довідка: на місцевих виборах 2020 року Володимир Кропивницький був обраний депутатом Житомирської облради від партії «Сила і Честь» і очолив фракцію цієї політсили. В обласну раду попереднього скликання його обрали від ВО «Батьківщина». Людмила Кропивницька, яка працює директором-розпорядником ТОВ «Люцина», була депутатом від ВО «Батьківщина» Житомирської міської ради сьомого скликання, а на місцевих виборах 2020 року обрана депутатом міськради від партії «Сила і Честь».

Нагадаємо, на початку жовтня цього року у Житомирі почали демонтувати будівлю колишнього кінотеатру «Першотравневий», в міській раді пояснили, що зносити будівлю власники можуть без будь-яких документів, та запевняли, що станом на 4 жовтня жодних дозволів на реконструкцію та проведення ремонтних робіт не видавали.

Як повідомляв Житомир.info, після розвалу СРСР у будівлі колишнього кінотеатру «Першотравневий» на майдані Путятинському знаходився Інститут підприємництва та сучасних технологій, який свого часу здав будівлю в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Люцина» (належить Людмилі Кропивницькій – депутатці міської ради, дружині Володимира Кропивницького), але в квітні 2015 року з’ясувалося, що приміщення належить іноземній компанії відповідно до договору пожертви від жовтня 2014 року. Наприкінці 2014 року почався судовий розгляд справи щодо права власності на будівлю колишнього кінотеатру. В 2016 році судами було остаточно визнано, що договір пожертви дійсний і приміщення площею 1332,70 кв.м належить товариству «Лексон Маркетінг корп» (Республіка Панама).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада земля призначення Кропивницький майдан Путятинський кінотеатр 
Матеріали по темі