Події

В одному із сіл Житомирської області через дитячі пустощі ледь не згорів будинок та авто, пожежники встигли зупинити вогонь

22 October 2023, 13:34

У Житомирській області упродовж доби рятувальники ліквідували три пожежі у житловому секторі.

Про це 22 жовтня повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«21 жовтня о 09:59 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с Кордонівка Бердичівського району. Власників на момент займання в оселі не було, про пожежу повідомили сусіди. На місце події одразу прибуло відділення місцевої пожежної охорони с. Білилівка. Осередок займання знаходився на горищі, там горіли залишки грубих кормів. Крім того, ускладнювався процес гасіння тим, що будівля збудована в 1938 році і має вже старе дерев’яне перекриття. Спільними зусиллями надзвичайників та працівників МПО вдалося ліквідувати займання об 11:40 та не допустити поширення полум’я в середину оселі. Вогонь встиг знищити 2 кв. м перекриття, 0,5 т сіна та пошкодити покрівлю по всій площі (80 кв. м)», - йдеться в повідомленні.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення (відсутня протипожежна розділка).

«Крім цього, вчора через дитячі пустощі з вогнем сталося загоряння у дерев’яному сіннику в с. Котівка Бердичівського району. Існувала загроза поширення полум’я на поруч розташований житловий будинок та автомобіль. Вже за 30 хвилин рятувальникам вдалося ліквідувати займання та не допустити збільшення площі пожежі. Також рятувальники залучались на гасіння 20 кв. м. перекриття на даху господарчої будівлі в с. Чижівка Звягельського району, що зайнялося через коротке замкнення електромереж», - інформують рятуальники.

Під час усіх загорянь загиблих та травмованих немає. Остаточні обставини надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 19 жовтня у селі Троянів Новогуйвинської територіальної громади вночі сталася пожежа: згоріли 12 гаражів та авто.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2023 року у Житомирі поблизу Залізничного вокзалу сталася пожежа: горів склад. Вогнем знищено покрівлю на площі 200 кв. м та майно. Фахівці ДСНС врятували автомобіль, що знаходився всередині, а також запобігли перекиданню полум'я на суміжну двоповерхову будівлю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник приватний сектор житловий сектор 
Матеріали по темі