Події

У райцентрі Житомирської області викрили торговця боєприпасами

24 October 2023, 15:49

У Бердичеві оперативники кримінальної поліції викрили торговця боєприпасами.

Про це 24 жовтня інформує Бердичівський районний відділ поліції.

«На початку жовтня поліцейські отримали інформацію про ймовірну причетність бердичівлянина до незаконного поводження зі зброєю. Відтак правоохоронці розпочали перевірку у рамках відкритого кримінального провадження. Під час оперативно-розшукових заходів поліцейським стало відомо, що молодик намагається знайти покупців для продажу боєприпасів. 23 жовтня оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу спільно з працівниками Управління карного розшуку ГУНП області затримали 22-річного фігуранта одразу після чергового збуту ним заборонених предметів. У результаті слідчих дій поліцейські вилучили понад дві сотні набоїв, корпус гранати, підривач, грошові кошти та інші речові докази. Усе виявлене правоохоронці направлять на експертне дослідження», - повідомляють правоохоронці.

Чоловіка ж затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та доставили до райвідділу. Нині вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

За чинним законодавством (ч. 1 ст. 263 ККУ) носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 19 жовтня правоохоронці викрили двох чоловіків, які продавали зброю та боєприпаси у селі Житомирського району.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2023 року у 25-річного жителя села Краснобірки поліцейські виявили понад 20 пострілів до гранатометів, більше сотні набоїв різного калібру, а на подвір’ї він зберігав кулемет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас поліція набої продаж боєприпасів  
Матеріали по темі