Місто

В Житомирі 12 ОСББ взяли участь у програмі «Віднови дім» і отримали 12 млн грн на ремонт пошкоджених обстрілами будинків

25 October 2023, 15:26

В Житомирі продовжує діяти програма «Віднови дім», в якій вже взяли участь 12 ОСББ.

Про це 25 жовтня на засіданні депутатської комісії повідомив начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

«Програма Фонду енергоефективності «Віднови дім» триває з кінця 2022 року. Міська рада прийняла рішення постраждалим (від ворожих обстрілів – ред.) ОСББ у вигляді відшкодування коштів на технічний звіт. На сьогодні 12 ОСББ взяли участь у програмі «Віднови дім» на загальну суму 12 мільйонів, тобто в середньому 1 мільйон на будинок. Найбільш постраждалий будинок на вул.Чумацький шлях, 4, там сума фінансування на проведення відновлювальних робіт була майже 3 млн грн», - сказав Андрій Гуменюк.

Нагадаємо, 30 березня виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив рішення «Про затвердження Порядку відшкодування фактичних витрат на обстеження технічного стану конструкцій існуючих житлових будинків ОСББ, пошкоджених внаслідок збройної російської агресії», яким передбачили відшкодування з міського бюджету витрат на виготовлення ПКД, дефектних актів, проведення експертизи, здійсненням авторського і технічного нагляду для учасників програми «Віднови дім».

Як повідомляв Житомир.info, декілька областей, серед яких і Житомирська, беруть участь у програмі «Віднови дім», яку фінансує Європейський Союз. Станом на кінець березня 2023 року в Житомирі 13 ОСББ подали заявки на участь у програмі «Віднови дім», максимальна сума, яку можна було отримати – 6,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відбудова будинок ВідновиДім ОСББ програма комісія міськрада Гуменюк 
Матеріали по темі