Суспільство

Житомирський волейбольний клуб «Житичі-Полісся» вперше у своїй історії візьме участь у Єврокубку

25 October 2023, 16:48

Волейбольний клуб із Житомира «Житичі-Полісся» у жовтні-листопаді цього року візьме участь у другому за престижністю турнірі — Кубку Європейської конфедерації волейболу (ЄКВ). За всю історію існування команди — це буде перша участь у міжнародному змаганні.

ВК «Житичі-Полісся» стартує у кваліфікаційному раунді Кубку ЄКВ уже 26 жовтня о 21:00. Суперником буде сербський колектив, цьогорічний володар Супер Кубку Сербії — Воєводина. Оскільки в Україні заборонено приймати міжнародні матчі, то номінально домашній поєдинок ВК «Житичі-Полісся» зіграє 26 жовтня в місті Жешув (Польща). Матч відповіді відбудеться 1 листопада о 19:00 — у сербському місті Новий Сад.

«Рік заснування нашої команди — 2017. За ці 6 років ми пройшли етапи становлення та розвитку: ми були командою першої ліги, а сьогодні ми граємо у найвищому дивізіоні. І цього року нам випала можливість представляти клуб, Житомирщину і Україну на європейській арені. Ми готувалися до цього у посиленому режимі. Змагатися на єврокубках буде команда в оновленому складі, який було підсилено легіонерами з Сербії та Чорногорії. Є хвилювання, адже це перша участь у такому рівня змаганнях. Зробимо все можливе, щоб перемогти. Але головним чином можливості грати, як на теренах, так і за межами України ми завдячуємо нашим захисникам. Віримо, що окрім маленьких і великих спортивних перемог, усіх нас незабаром чекає головна найбажаніша Перемога», — зазначив Сергій Терейковський, головний тренер ВК «Житичі-Полісся».

Генеральним партнером волейбольного клубу виступила інвестиційна компанія BGV Group Management Геннадія Буткевича.

Гра транслюватиметься на YouTube каналі DIVISPORT, посилання.

ДОВІДКОВО:

Кубок Європейської конфедерації волейболу — щорічний волейбольний турнір, що проводиться між європейськими клубами під егідою Європейської конфедерації волейболу (CEV). Із сезону 2007/08 є другим за значущістю євротрофеєм після Ліги чемпіонів.

Сторінки волейбольного клубу «Житичі-Полісся» у соцмережах: Instagram, Facebook, TikTok, Telegram.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт волейбол волейбольний клуб «Житичі-Полісся» Сергій Терейковський 
Матеріали по темі