Новини компаній

Де купити оригінальний iPad та скільки пам’яті вибрати

26 October 2023, 11:22

Як би не старалися недобросовісні виробники, жодна копія не зможе зрівнятися зі справжнім Айпадом. Продуктивність, стабільність, надійний захист від злому — в оригіналів безліч переваг. Найголовніша — приналежність до брендової екосистеми, у межах якої пристрої чудово інтегруються один з одним, завдяки чому отримують безліч додаткових можливостей.

В Україні знайти новенький iPad з усіма супутніми документами та гарантією від виробника — не становить труднощів. Популярні торгові мережі перебувають в офіційному партнерстві з Apple, тому пропонують увазі покупців сертифіковані девайси. Можна обрати актуальну модель з будь-якої серії: від базового Айпада десятого покоління до iPad Pro 6. Під час вибору варто орієнтуватися на технічні характеристики: розмір екрана, оперативку, кількість камер, вагу та габарити. Один з найважливіших критеріїв — об’єм вбудованого накопичувача.

  • Для спілкування у соціальних мережах та інтернет-серфінгу підійде Айпад 64 Гб.
  • На електронні книги, фото з родинних прогулянок та музику вистачає 128 Гб.
  • Для великої кількості застосунків та ігор з вимогливою графікою знадобиться 256 або 512 Гб.
  • Контент-мейкінг, монтаж відео у максимально високій роздільності, мобільний геймінг, редагування фото, створення анімації — завдання для планшета на 1 або 2 Тб.

Не всі планшети Apple мають понад 256 Гб постійної пам’яті. Це привілей потужних «Прошок», орієнтованих на професійні задачі.

Розширити сховище Айпада за допомогою флешки не вийде — не передбачено слот. Втім, завжди можна придбати зовнішній «Терабайтник» або портативний запам’ятовувальний пристрій іншого типу.

Особливості експлуатації «яблучного» планшета

Планшети Епл самі по собі витривалі та довговічні. Тривалий строк експлуатації зумовлений високою якістю складників та програмною підтримкою від виробника. Оновлення операційки додають пристроям нових корисних функцій, а аксесуари — роблять експлуатації комфортнішою.

Для захисту від механічних пошкоджень призначені спеціальні пристосування: плівки, скло, футляри. Моделі відрізняються за такими характеристиками, як:

  • Особливості конструкції. Одні закривають лише задню панель та бокові грані, інші — також дисплей.
  • Матеріал. Натуральна шкіра приємна на дотик та красива, гума добре амортизує, пластик ефективно захищає від подряпин, мікрофібра — перешкоджає затиранню корпусу.
  • Розмір. Підбирається під індивідуальні параметри Айпада: товщину, довжину, ширину, висоту, розташування портів і камер.

Фізична клавіатура перетворює планшет на повноцінний портативний комп’ютер, а мишка полегшує взаємодію з інтерфейсом. Навушники дають змогу слухати музику та дивитися фільми, не заважаючи оточенню. Apple Pencil ідеальний для творчості.

Заряджати Айпад зручно як від комп’ютера, так і через блок живлення.

Скільки прослужить девайс — залежить від ставлення власника. У дбайливих користувачів планшети як новенькі навіть після кількох років активного використання.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі