Місто

У Житомирі вітер пошкодив світлофори та прапор на майдані Соборному

28 October 2023, 17:45

До КП «Зеленбуд» надійшло понад 50 викликів про наслідки негоди. Вітер пошкодив електромережі, світлофори та прапор на майдані Соборному.

Про це ввечері 28 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«28 жовтня через пориви вітру у 25 м/сек та зливи було пошкоджено багато дерев. Зеленбудівські бригади звільняють вулиці від гілок та дерев. Станом на 14:00 з 52 викликів, які отримало КП «Зеленбуд», було виконано 21. Серед викликів чимало таких, які стосуються декількох адрес», - йдеться у повідомленні.

У побутових споживачів та декількох насосних станціях на деяких вулицях була вимкнена електроенергія. Причина — пошкодження повітряних електромереж.

Підтоплення проїжджої частини на вулицях: Чуднівська, Перемоги, Театральна, Шевченка, Івана Гонти, Вільський шлях, Малікова ліквідовано. Тут працювала рухома бригада (5 осіб і авто).

Комунальники очистили 115 зливоприймальних решіток на вулицях. Зливові міські мережі — в робочому стані.

КП «Електричних мереж зовнішнього освітлення "Міськсвітло" міської ради до ліквідації залучили 2 автомобілі (автовишки) та 5 працівників.

Міськсвітло отримало такі повідомлення про пошкодження:

  • 5 - про виведення з ладу світлофорних об'єктів:4 повідомлення про розвернуті стійки та 1 - про непрацюючий світлофор. Ці пошкодження ліквідовано.
  • 6 - про обрив електромереж зовнішнього освітлення. Пошкодження на трьох об'єктах виконано силами працівників «Міськсвітла», а до ліквідації інших долучилися працівники КП «Зеленбуд» через велику кількість поламаних дерев.

Стихія пошкодила і прапор на майдані Соборному. У понеділок його планують замінити.

Нагадаємо, 28 жовтня у Житомирській області через сильні пориви вітру оголосили помаранчевий рівень небезпеки. Заступник директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради показав наслідки негоди в Житомирі. Рятувальники з самого ранку ліквідовують наслідки негоди. У Житомирській області 1256 населених пунктів та понад 200 тисяч споживачів частково або повністю без електропостачання.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: негода вітер Зеленбуд дерево світлофор Міськсвітло погода прапор світлофор 
Матеріали по темі