Події

Житомирська поліція встановлює потерпілих від шахраїв в «онлайн-медицині»

30 October 2023, 16:08

Поліція встановлює людей, які постраждали від шахраїв, котрі під виглядом лікарів продавали препарати невідомого походження.

Про це 30 жовтня інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Нещодавно правоохоронці викрили серійне виробництво контрафактних ліків у м. Києві. Клієнтів на «товар» вони шукали через кол-центр, організований у м. Житомирі. Рекламу медикаментів від болю в суглобах і навіть гіпертонії розміщували в соціальних мережах та на онлайн-платформах Facebook, Prom.ua, OLX та інших. Нині триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, під час якого поліцейські встановлюють потерпілих від шахрайських дій», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що учасники «кол-центру» могли називатися спеціалістами Київського інституту медицини та пропонували придбати «лікувальні засоби» (серед них можуть бути «Пантагор D3», «Сустамедол», «Кардіпал» та інші).

Тож поліція звертається до громадян: якщо ви чи ваші рідні стали потерпілими від протиправної діяльності членів злочинної групи або вам відома інформація, що може бути важливою для слідства, просимо звернутися за телефонами: +38 (096) 952 8482, +38 (097) 963 9028.

Нагадаємо, 17 жовтня відділ комунікації поліції в Житомирській області повідомив про те, що у центрі Житомира викрили кол-центр, працівники якого представлялись лікарями та продавали ліки, які виготовлялись в орендованих гаражах у Києві. Препарати для «лікування» гіпертонії та суглобів рекламували у соцмережах. Вартість упаковки пігулок чи тюбик гелю сягала до 2 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня 2023 пресслужба Офісу Генерального прокурора повідомила про те, що шестеро ув'язнених житомирської колонії разом зі спільниками ошукали більш як 20 людей на продажі неіснуючих автівок для ЗСУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай постраждалий ошуканство поліція шахрайство медикаменти  
Матеріали по темі