Економіка

На що жителі Житомирської області використовуватимуть грантові 109 млн грн, отримані від держави

31 October 2023, 11:06

На реалізацію грантових та мікрогрантових програм підтримки прийняті рішення для 283-х суб’єктів господарювання Житомирської області на загальну суму – 109,93 млн грн.

Про це 31 жовтня повідомляє Житомирська ОВА.

«За інформацією Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної військової адміністрації, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерством економіки України у 2023 році на реалізацію грантових та мікрогрантових програм підтримки прийняті рішення для 283-х суб’єктів господарювання Житомирської області на загальну суму – 109,93 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Зокрема:

  • 273 мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу на загальну суму – 65,1 млн грн;
  • 1 мікрогрант учаснику бойових дій, внаслідок війни у сумі – 0,5 млн грн;
  • 2 гранти – на будівництво модульних теплиць на загальну суму – 14,0 млн грн – профінансовано 1-му підприємству в сумі 7,0 млн.грн;
  • 7 грантів – на створення або розвиток садівництва, ягідництва на загальну суму – 30,326 млн грн профінансовано 6-ти підприємствам в сумі – 28,2 млн грн.

Наказами Міністерства економіки України прийнято рішення про надання грантів для 9-ти суб’єктів господарювання, з яких профінансовано 6-ти підприємствам у сумі – 39,9 млн грн.

Окрім цього, Уряд розширив умови надання грантів на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та тепличного господарства:

  • щодо кількості працівників для отримання гранту на розвиток теплиць. Норму про створення «не менше 14 місць робочих місць на один гектар» змінено на «не менше 4 постійних та 10 сезонних». Період працевлаштування сезонних робітників повинен складати не менше 8 місяців протягом року;
  • додано норму, якою зазначено обов’язкову виплату мінімальної заробітної плати;
  • з метою ефективного використання бюджетних коштів скорочено список областей для вирощування мигдалю.

Нагадаємо, станом на 9 серпня 2023 року з 1 липня 2022 року по жителі Житомирщини подали понад 1020 заяв, з яких 295 вже отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості й отримають фінансування для реалізації своїх ідей. Загальна сума мікрогрантів, наданих державою підприємцям Житомирської області на створення або розвиток бізнесу, перевищила вже 70 млн грн. Середня сума одного гранту – близько 240 тис.грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 652 нових робочих місць

Нагадаємо, станом на 27 липня упродовж року за програмою «Власна справа» заяви на отримання мікрогрантів подали 977 жителів Житомирщини. За результатами їх розгляду Ощадбанком та обласним центром зайнятості 283 подані бізнес-плани отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості для надання грантових коштів до 250 тис. грн з метою їх реалізації своїх ідей. Загальна сума мікрогрантів, наданих державою підприємцям Житомирської області на створення або розвиток бізнесу, склала понад 67 млн грн. Середня сума одного гранту перевищує 241 тис.грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 624 нових робочих місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікрогрант бізнес власна справа грант ОВА Мінекономіки Міністерство аграрної політики підприємець Уряд 
Матеріали по темі