Новини компаній

Профільна труба: методика виробництва та переваги у будівництві

31 October 2023, 16:57

Активний розвиток будівництва підвищує популярність окремих інструментів та матеріалів. Одним з таких матеріалів є профільна труба, яка застосовується в багатьох сферах та ключова її перевага – це надійність та стабільність завдяки порожнинній конструкції. Вона міцна на вигин, а також має невелику питому вагу, витримуючи при цьому високі навантаження.

Подібні якості дозволяють створювати будь-які форми металевої конструкції. Тим більше, Металлобаза КТ-Сталь пропонує велику кількість різних варіацій труби з різними розмірами довжини і діаметра. У будівництві профільні труби успішно використовують для створення арок, опор або каналів, де потрібно всередині прокладати кабельні мережі.

Виробництво труби

Трубоелектрозварювальне обладнання застосовується для виробництва квадратної та прямокутної профільної труби, при цьому у виробу буде один великий поздовжній шов. Заготовкою є рулонна сталь, яка ріжеться на смуги потрібної довжини і після цього змотуються в рулони. Смуги з окремих рулонів зварюватимуться в єдине полотно, що дозволить зробити виробництво безперервним.

Сталева заготовка потрапляє у зварювально-формувальну лінію, де проходить через вальці вертикального та горизонтального типу. Завдяки цьому створюється необхідна форма перерізу. Вільні краї зварюватимуться, що в результаті формує потрібний профіль і перетин.

Застосування та особливості труби

Її використовують для створення конструкцій, що не навантажуються, будівництва житлових, господарських і промислових об'єктів різного типу. Примітно, що профільна труба легко стикується з іншим металопрокатом за допомогою гарячої чи холодної зварки. Як конструкційний матеріал вона використовується у виробництві наступних елементів:

  • стелажів та полиць;
  • дизайнерських об'єктів;
  • рекламних щитів;
  • спортивного обладнання;
  • машин, механізмів та агрегатів.

Вона стійка до механічних пошкоджень, а додаткова обробка лише посилить стійкість та підвищить захист від корозії.

Де придбати профільну трубу?

Металобаза «КТ-Сталь» пропонує великий асортимент металопрокату та профільної труби зокрема. Тут можна купити продукцію оптом та в роздріб, оцінити каталог з технічними характеристиками, описом, розмірами та актуальною ціною. Товарні позиції також доповнюються фотографіями для оцінки.

Залежно від обсягу замовлення є додаткові знижки та пропозиції для постійних клієнтів. Є послуги доставки та самовивезення.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі