Місто

У Житомирі комунальники зріжуть 101 дерево на прибудинкових територіях ОСББ

1 November 2023, 13:14

У Житомирі на прибудинкових територіях ОСББ зріжуть понад 100 дерев, ще кілька кронують, а у деяких обріжуть гілки.

Таке рішення ухвалили 1 листопада під час засідання виконкому.

«Прошу розглянути питання видалення зелених насаджень у місті Житомирі. Дозволити видалити та видати ордери управлінню житлового господарства міської ради відповідно до актів обстеження зелених насаджень. Це всі заявки мешканців ОСББ. Представники житлових будинків виходять спільно з комісією і оглядають дерева, на підставі їхніх звернень обстежуються прибудинкові території», - повідомила начальниця відділу екології та природних ресурсів міської ради Поліна Червінська.

У Житомирі впали майже 90 дерев внаслідок буревію, який був 28 жовтня.

«Тільки за суботу і неділю, коли був буревій в місті Житомирі впало 87 дерев...Не зважаючи на те, що ми обстежуємо і проводимо комісії, за кошти міської ради видаляємо ці дерева, але все одно є такі випадки, 87 дерев впали саме в місті Житомирі. І я вважаю, що, можливо, ми не всі ділянки ще обстежили», - зауважив заступник міського голови Сергій Кондратюк.

«Є ще таке уточнення, що ж падають не лише аварійні сухостійні дерева. От ялина у нас навіть на Театральній впала, вона була здорова, гарна ялина, але вона впала – парусність велика, негода. То треба розуміти, що падають не тільки аварійні сухостійні дерева», - уточнила Поліна Червінська.


Ялина, яка 28 жовтня впала на вул.Театральній. Фото Володимира Савченка.

У актах обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, вказано, що комунальники зрізатимуть липи, клени, аличу, абрикоси, ліщину, берези, в’язи, верби та інші дерева віком від 10 до 55 років.

Найбільше 55-річних дерев, 14 одиниць, зріжуть по вул. Небесної Сотні (рядова посадка від вул. Л.Українки до вул. Домбровського).


Нагадаємо, 4 жовтня виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив видалення ще 127 зелених насаджень вздовж річки Кам’янка.

Як повідомляв Житомир.info, 11 вересня 2023 року Житлово-будівельному кооперативу «Захисник-2021» дозволили зрізати 172 дерева на Богунії. Перед тим, як видалити дерева, кооператив має сплатити майже 200 тис. грн відновної вартості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерева Червінська кронування дерева Кондратюк насадження зелені насадження рішення виконкому  
Матеріали по темі