Події

У Житомирській області судитимуть трьох підприємців та експосадовця ОДА за завищення на 1,7 млн грн вартості реконструкції ліцею

2 November 2023, 13:51

Слідчі Головного управління Національної поліції в області закінчили досудове розслідування оборудок з бюджетними коштами, виділеними на перебудову та утеплення ліцею в Овруцькій ТГ.

Про це 2 листопада інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Наприкінці 2017 року між одним з департаментів Житомирської обласної державної адміністрації та приватним підприємством було укладено договір на виконання зазначених робіт в будівлі навчального закладу на Овруччині. Під час досудового розслідування було встановлено, що відомості про обсяги та ціни використаних матеріалів, а також проведені роботи не відповідають договірній ціні у кошторисах. До того ж підрядник передав підроблену документацію для подальшого її затвердження замовникові. Слідчі поліції з’ясували, що до таких протиправних діянь були причетні троє житомирян: 58-річний чоловік та подружжя 47 та 50 років. Вони у певні періоди часу були керівниками будівельної фірми-підрядника. Водночас поліцейські довели причетність до службової недбалості й посадовця обласної держадміністрації, 44-річного житомирянина, який виступав у ролі замовника. Службовець не забезпечив належного здійснення технічного нагляду на об’єкті будівництва та підписав документацію, наказавши провести остаточні розрахунки з підрядником», - йдеться в повідомленні.

Унаслідок таких дій державі було спричинено шкоди на понад 1, 76 млн гривень, що підтверджено відповідними висновками експертів.

Тож, трьом комерсантам інкриміновано заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 КК України) та службове підроблення (ст. 366 КК України). Посадовцю ж - службову недбалість (ст. 367 КК України).

Відтак відповідно до законодавства причетним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Зазначимо, що пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомляє про те, що на майно обвинувачених накладений арешт.

«Наразі накладено арешт на три земельні ділянки та транспортний засіб обвинувачених на загальну суму майже 2,6 млн грн. Також до суду заявлено позов про стягнення заподіяних збитків у повному обсязі», - інформують у прокуратурі.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо про те, що підряднику повідомили про підозру у заволодінні понад 1,7 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції школи у Житомирській області, яка розташована у селі Словечне Овруцької ТГ. У 2020 році освітній заклад входив у програму президента «Велике будівництво».

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА хотів за 16,65 млн грн побудувати стадіон в селі Словечне на Овруччині: тендер на початку лютого 2022 року виграло ТОВ «Уютспецбуд», 16 лютого з фірмою підписали договір, але 28 грудня 2022 року договір розірвали, оплата – 9 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство поліція шахрай афера ошуканство прокуратура суд велике будівництво шахрай афера ліцей 
Матеріали по темі