Події

Двох житомирян судитимуть за насилля над своїми матерями, чоловікам загрожує до 2 років тюрми

3 November 2023, 15:00

Правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох житомирян, які систематично чинили домашнє насилля відносно своїх матерів.

Про це 3 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Двом жителям обласного центру загрожує ув’язнення за вчинення домашнього насильства. 66-річна житомирянка потерпала від дій свого 40-річного сина. Чоловік проживає з матір’ю, має непостійні заробітки, а всі зароблені кошти витрачає на алкоголь. Коли ж пенсіонерка, неспроможна утримувати дорослого сина, висловлювала своє незадоволення з цього приводу, отримувала у відповідь образи та приниження. Всі прохання про допомогу в побутових питаннях закінчувалися сварками, грубощами та штурханами. Подібна ситуація раз по раз повторювалася і в родині 54-річної містянки. Останнім часом від свого часто нетверезого 35-річного сина вона чула лише нецензурну лексику та образи. Життя у власному помешканні стало для жінки нестерпним. Коли потерпіла зрозуміла, що залишити цю проблему в родині не вийде, звернулася по допомогу до поліцейських», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці сектору протидії домашньому насильству Житомирського РУП тривалий час працювали в обох родинах, застосовуючи заходи, передбачені чинним законодавством. Вони неодноразово проводили профілактичні бесіди з кривдниками, роз’яснювали правові наслідки їх поведінки. Також відносно чоловіків складалися адміністративні протоколи за вчинені правопорушення. Однак ні грошові штрафи, визначені судом, ні термінові заборонні приписи не мали належного впливу на кривдників і тиранія продовжувалася.

Тож нині обом чоловікам слідчі Житомирського райуправління поліції інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України.

Відповідно до чинного законодавства такі діяння караються громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, 10 жовтня Бердичівський районний відділ поліції повідомляв про те, що слідчі поліції повідомили про підозру 30-річній жінці за вчинення домашнього насильства стосовно 66-річного батька.

Як повідомляв Житомир.info, 23 вересня 2023 року пресслужба Звягельського районного відділу поліції повідомила про те, що жителю Стриївської громади оголосили про підозру у домашньому насильстві. За повідомленням поліції він неодноразово знущався з 90-річної матері, штовхав, ображав, виганяв з дому та погрожував їй.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція суд дебошир домашнє насилля матір тиран насилля 
Матеріали по темі