Події

Жителька Житомирської області продавала неіснуюче взуття: ошукала мінімум п’ятьох людей

10 November 2023, 13:26

«Взувала» довірливих громадян: поліцейські повідомили жительці Радомишля про підозру в низці шахрайств.

Про це 10 листопада повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Ще наприкінці минулого року 35-річна жінка в одній із соціальних мереж створила сторінку під вигаданим ім’ям. Там вона розмістила оголошення про продаж взуття за надзвичайно низькими цінами. Упродовж кількох місяців, отримуючи замовлення від потенційних покупців, підприємлива жінка домовлялася про передплату на картковий рахунок. Однак, як тільки надходили кошти від замовників, «продавчиня» на зв'язок не виходила та блокувала їх», - йдеться в повідомленні.

Нині встановлено, що таким чином їй вдалося ошукати щонайменше п’ятьох охочих недорого придбати якісний товар.

«Правоохоронці з’ясували, що для своїх махінацій жінка використовувала як свої банківські картки, так і платіжні засоби членів родини. Усе це вилучили поліцейські під час проведення слідчих дій у її помешканні. Відтак на підставі зібраних доказів слідчі відділення поліції №3 (м. Радомишль) Житомирського РУП повідомили жінці про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Згідно з чинним законодавством такі діяння караються від штрафних санкцій до позбавлення волі на строк до 3 років», - інформує поліція.

Водночас поліцейські застерігають: якщо ви купуєте товари в Інтернет-мережі – обирайте післяплату. Так ви зможете захистити себе від ошуканців.

Нагадаємо, у жовтні житель Звягеля хотів придбати електроскутер з безкоштовною доставкою і переказав шахраям майже 47 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 24 жовтня 2023 року до поліції звернувся 31-річний житомирянин із заявою про шахрайство. Він розповів, що в травні 2023 року переказав понад 170 тисяч гривень посереднику, який пообіцяв придбати за кордоном транспортний засіб. Однак п’ятимісячне очікування закінчилося блокуванням покупця у месенджерах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство обман шахрайка поліція підозра ошуканство  
Матеріали по темі