Події

Правоохоронці затримали чоловіка, який повідомив про замінування одного з мостів у Житомирі

13 November 2023, 16:34

У Житомирі поліцейські затримали чоловіка, який вчора ввечері повідомив про замінування одного з мостів. Мотиви такого вчинку чоловіка встановлюються.

Про це 13 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«12 листопада близько 20:40 на телефонну лінію 102 надійшло повідомлення про замінування одного з мостів у обласному центрі. Жодних інших відомостей абонент не вказав і одразу ж завершив розмову. Поліцейські провели ретельний огляд території. На щастя, жодних предметів чи речовин, які могли б становити небезпеку для людей, виявлено не було», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Житомирського районного управління за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 ( Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.

Тим часом оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів для встановлення особи автора неправдивого повідомлення. Вже за кілька годин поліцейські знайшли його в одній з квартир Житомира, де той тимчасово проживав.

Під час невідкладних слідчих дій у фігуранта було вилучено телефон та сім-карту, з якої здійснювався дзвінок.

Відтак слідчі затримали 25-річного жителя Баранівської громади у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Мотиви такого вчинку чоловіка встановлюються.

Нині вирішується питання про оголошення йому підозри в учиненому та обрання запобіжного заходу.

Згідно з чинним законодавством завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років

Нагадаємо, зранку 13 листопада до СБУ надійшло повідомлення про замінування усіх ліцеїв. У повідомленні не було територіально вказано яких саме. Тому по області перевірили 441 заклад, 3674 осіб було евакуйовано та залучено 234 поліцейських.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2023 року до поліції надійшло повідомлення від проректора Харківського політехнічного інституту, що їм на електронну пошту канцелярії надійшов лист про те, що усі ліцеї Житомира заміновані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція замінування бомба міст телефон дзвінок 
Матеріали по темі