Події

Водію, який у червні збив 11-річну дівчинку в селі поблизу Житомира, загрожує до 3 років тюрми

14 November 2023, 16:55

Водію, який 4 червня у селі Сонячному збив 11-річну дівчинку, загрожує до трьох років ув’язнення. Дитина внаслідок ДТП отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Про це 14 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Подія трапилася 4 червня у селі Сонячному. Тоді 34-річний житель Оліївської громади, керуючи автомобілем, допустив наїзд на дитину. Того дня повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду надійшло до поліції близько 18:20. Правоохоронці встановили, що керманич автомобіля «Daewoo Lanos», рухаючись по вулиці Ігоря Сікорського у напрямку дачного масиву, здійснив наїзд на 11-річну дівчинку, яка переходила автошлях», - йдеться у повідомленні.

На місці події поліцейські зафіксували, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Відповідно до результату токсикологічного дослідження у його крові виявлено 1,2 проміле алкоголю.

Унаслідок автотрощі дівчинка отримала травми та її було госпіталізовано до лікарні.

За висновками експертів спричинені дитині тілесні ушкодження належать до категорії середньої тяжкості.

Слідчі Житомирського районного управління інкримінують водієві порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння (ч.1 ст. 286-1 КК України).

Днями обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду прокурорами Житомирської окружної прокуратури.

За чинним законодавством обвинуваченому загрожує до 3 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Нагадаємо, 22 серпня у селі Тетерівка водій автомобіля Skoda збив хлопчика, який переїжджав дорогу на велосипеді. Дитина отримала тілесні ушкодження. Його було госпіталізовано до лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2023 року у Райгородоцькій громаді водій автомобіля наїхав на 12-річну велосипедистку, дівчина отримала травми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія дитина Сонячне пішохід 
Матеріали по темі