Місто

Пошкоджений великий прапор, який висів на майдані Соборному в Житомирі, передали ГО для аукціону

15 November 2023, 10:27

Великий прапор України з флагштока на майдані Соборному, який був знятий через пошкодження, передадуть громадській організації за її зверненням.

Таке рішення ухвалили на засідання міськвиконкому 15 листопада.

«Цей прапор, який у нас піднімається на майдані Соборному, періодично ми міняємо, бо з часом він втрачає зовнішній вигляд. Ми його знімаємо і вішаємо новий. До нас звернулася громадська організація, яка хоче провести благодійний аукціон, в них є свої лоти і вони хочуть, в тому числі й цей великий прапор. Хочу провести благодійний аукціон і забрати кошти на допомогу ЗСУ. Я думаю, що це набагато краще, ніж він (прапор) буде лежати на складі і чекати, коли його можна буде списати. Ми новий повісили, а цей можемо передати, щоб він ще якісь кошти зібрав», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Громадська організація, якій передадуть пошкоджений прапор – БФ «Разом до життя».


Нагадаємо, 28 жовтня через пориви вітру у 25 м/сек в Житомирі був пошкоджений великий прапор на майдані Соборному. 30 жовтня комунальники замінили пошкоджений прапор на новий. Зауважимо, що КП «Зеленбуд» в січні 2023 року закупило за 125 тис. 116,8 грн вісім прапорів розміром 8х12 м для флагштока Державного прапора України, що встановлений в сквері на майдані Соборному у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, на виконання протокольного рішення за результатами селекторної наради в Офісі президента, до 24 серпня 2021 року в усіх обласних центрах планували розмістити флагштоки висотою від 25 до 60 метрів. На реконструкцію скверу біля майбутнього флагштоку в Житомирі витратили 13,7 млн грн. 9 серпня 2021 року на майдані Соборному в Житомирі встановили 50-метровий флагшток. 23 серпня, у День прапора, на флагшток урочисто підняли синьо-жовтий стяг розміром 14х8 метрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор виконком аукціон Сухомлин  
Матеріали по темі