Суспільство

Уночі на дорогах Житомирської області використали близько 1230 тонн піску та солі, працювали понад 50 одиниць техніки

22 November 2023, 10:41

Станом на ранок, 22 листопада, дороги держзначення в проїзному стані, дорожнє покриття мокре, подекуди снігова каша.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Упродовж ночі піщано-сольову суміш розподіляли 35 комбінованих дорожніх механізмів, працювало 17 навантажувачів, використано 1230 тонн протиожеледних матеріалів. Дорожня спецтехніка продовжує роботи з очищення та обробки ПОМ проїзної частини доріг від наслідків негоди. Наразі по області без опадів, товщина снігового покриву на поверхні ґрунту коливається від 4 до 7 сантиметрів», - йдеться в повідомленні.

За прогнозом синоптиків, сьогодні вночі очікується зниження температури до -7 градусів за Цельсієм, на мокрому покритті можливе утворення ожеледиці.

У службі нагадують водіям, що несприятливі погодні умови можна перечекати у місцях відстою для транспортних засобів, їх позначено на карті за посиланням: http://surl.li/nkrbj.

У разі виникнення ускладнень проїзду на автошляхах державного значення області телефонуйте за номером +38 067 400 60 80.

Нагадаємо, вранці 21 листопада 2023 року житомиряни побачили перший сніг цієї зими: він швидко танув на дорогах та тротуарах, але під вечір снігопад посилився. Міська рада звітувала, що в нічну зміну працювали три одиниці техніки УАШ: просипали шляхопроводи та деякі вулиці. Водночас Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області повідомила, що вранці 21 листопада опади розпочались на південно-західній частині області: для оперативного реагування на зміни погоди та недопущення утворення зимової слизькості на дорогах державного значення працювали 6 одиниць дорожньої техніки та 11 дорожників.

А ввечері 21 листопада спецтехніка комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» виїхала розчищати дороги Житомира від снігу: чистили і просипали мости, підйоми, вулиці. 9 одиниць техніки нічної зміни продовжували свою роботу до 08:00. З 5-ї ранку на підмогу габаритній техніці на тротуари вийшло 13 мінітракторів.

Як повідомляв Житомир.info, цього робочого тижня (з 20 по 24 листопада) за прогнозами синоптиків у Житомирі та області невеликий мороз зі снігом буде у понеділок-середу, а в четвер температура стане плюсовою і вдень очікується мокрий сніг та дощ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога сніг снігоприбиральна техніка зима ожеледиця снігопад відлига 
Матеріали по темі