Влада

В Житомирській області посилюють мобілізаційну роботу, але після отримання повістки до ТЦК приходить лише 10% чоловіків

24 November 2023, 13:15

Відповідно до рішення Ради оборони Житомирської області, на території регіону має бути посилена мобілізаційна робота, саме тому начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк 23 листопада провела розширену нараду з головами територіальних громад району за участю начальника Бердичівського РТЦК та СП Віктора Нагорнюка та начальника Бердичівського районного відділу поліції Сергія Рудницього.

Про це повідомляє пресслужба Бердичівської РВА.

«Начальником Бердичівського РТЦК та СП Віктором Нагорнюком надано роз’яснення, що на даний час оповіщення військовозобов’язаних здійснюється силами особового складу Бердичівського РТЦК та СП шляхом патрулювання, а також вручення розпоряджень головам сільських, селищних рад та старостинських округів, керівникам підприємств, установ та організацій. До оповіщення щоденно залучається від 10 до 12 військовослужбовців з числа учасників та ветеранів бойових дій. Щоденно ними вручається близько 15 повісток, з яких до РТЦК прибуває тільки 10% оповіщених. Бердичівським РТЦК та СП подано 113 звернень до поліції щодо розшуку та доставки 1304 військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації, натомість доставлено всього 47 ухилянтів, відкрито 27 кримінальних проваджень та декілька адміністративних постанов. Віктор Нагорнюк наголосив, що вручена повістка ще не означає відправлення у зону бойових дій. Наразі Збройні сили України пред’являють серйозні вимоги до мобілізованих, відправляючи додому тих, хто має проблеми зі здоров’ям», - йдеться у повідомленні.

Під час обговорення голови територіальних громад Бердичівського району звертали увагу на такі проблеми з оповіщенням населення, як небажання людей брати повістки чи пускати їх до будинку. Також старости часто стикаються з відсутність багатьох військовозобов’язаних за місцем прописки. Більшість з них вже давно виїхали з населеного пункту, і їх місцеперебування невідоме.

За результатами наради начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк дала доручення старостам подати до РТЦК та СП уточнені списки військовозобов’язаних, які фактично проживають у їх старостинських округах. Також голови територіальних громад будуть щоп’ятниці звітувати по проведеній роботі з оповіщення військовозобов’язаних та з вилучення відповідної техніки на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, на брифінгу 2 серпня цього року представник Житомирського обласного ТЦК та СП Олексій Бєланов розповів про найпоширеніші міфи щодо мобілізації та відповів на закиди стосовно правомірності дій працівників ТЦК.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2022 року начальник Житомирського об'єднаного МТЦК та СП розповідав про мобілізацію та вручення повісток і нагадував про кримінальну відповідальність за порушення законодавства про мобілізацію – позбавлення волі на строк до 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація Бердичів РВА повістка ТЦК та СП Димидюк 
Матеріали по темі