Новини компаній

Як правильно чистити титановий корпус iPhone 15 Pro

24 November 2023, 15:02

Apple регулярно ділиться порадами про те, як правильно користуватись гаджетами власного виробництва. Деяким може здатись, що новий Айфон 15 Про доволі очевидний у питанні експлуатації, тому вони ігнорують будь-які рекомендації. Але не варто цього робити. Не так давно стало відомо про те, що титановий корпус нового покоління пристроїв цілком можна зіпсувати під час чистки. Тож він потребує правильного догляду.


З чого зроблений смартфон

До основних переваг Айфон 15 Про належить стійкий до подряпин корпус. Також 15-те покоління привабливе тим, що матеріал корпусу маскує недоліки. На ньому також не будуть помітні потертості.

Корпус зроблений зі сплаву аерокосмічного класу Grade 5, який використовується під час створення марсоходу. Він прекрасно справляється з:

  • впливом морської води;
  • корозією;
  • хлором;
  • вологим кліматом.

Також пристрій не боїться ударів. Кожна модель дуже міцна, тому зігнути її майже нереально за звичайної експлуатації. Також розробник чудово попрацював над тим, щоб створити якісний захисний шар скла, яке неможливо пошкодити навіть ножем. Крім того, титанова рамка разом із матовим покриттям робить відбитки пальців менш помітними.

Однак якщо носити смартфон без чохла, то з часом жир зі шкіри може призвести до того, що корпус втратить свій колір. Але цьому можна запобігти, якщо його правильно чистити.

Основні рекомендації

Американський бренд створив повноцінний посібник з основними рекомендаціями щодо чистки Apple iPhone. Витирати телефон просто об власну футболку однозначно не треба — краще за все скористатись вологою серветкою з мікрофібри. Її можна просочити 70% ізопропіловим спиртом або 75% етиловим. Також слід дотримуватись таких правил:

  • не користуйтесь відбілювачами, перекисом водню або іншими засобами, у складі яких можуть бути ці речовини;
  • не занурюйте повністю свій гаджет у речовини для чистки — просто просочіть серветку або ватний диск та протріть корпус;
  • під час чищення не тримайте смартфон на зарядці, а краще за все взагалі вимкніть його;
  • для видалення пилу не користуйтесь стисненим повітрям, яке може протовкнути бруд всередину;
  • труднодоступні місця можна чистити ватною паличкою або зубочисткою, але дуже обережно.

Якщо з’являться забруднення, то їх потрібно видалити якомога скоріше, інакше можуть утворитись плями або навіть ушкодження. Якщо фарбу або бруд можна стерти серветкою, то наслідки розчинника або піску можуть бути набагато серйознішими.

Чи потрібно носити свій гаджет у чохлі

Звісно, найбільш простим рішенням захисту смартфона є придбання чохла. Але це не матиме сенсу, якщо вибрати аксесуар з відкритими ділянками у районі кнопок Action та перемикання гучності, а також біля клавіші увімкнення на іншому боці. Крім того, відкритими залишаються динаміки та порт Type-C, тому власники таких аксесуарів частіше стикаються з плямами на корпусі. Отже, варто все одно дотримуватись рекомендацій з очищення Айфона.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телефон айфон рекомендації смартфон 
Матеріали по темі