Місто

За 15 мільйонів у Житомирі відновили два пошкоджені обстрілами ліцеї, кошти виділив Євросоюз

24 November 2023, 15:00

Масштабну відбудову ліцеїв №26 та №1 у Житомирі здійснили у межах проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» який реалізується за сприяння ПРООН і фінансується Європейським Союзом: спільними зусиллями ЄС, UNDP та Міністерства відновлення були відремонтовані приміщення і незабаром буде придбане необхідне шкільне обладнання.

Про це 23 листопада повідомила пресслужба Мінвідновлення.

«За підтримки міжнародних партнерів маємо новий результат: завдяки відбудові ще двох шкіл понад 1000 учнів зможуть повернутися до навчання», – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Під час робіт було замінено дах та вікна, проведено ремонт на горищі та в класах, усунені тріщини, а також встановлені відмостки, аби захистити фундамент будівлі від дощової води з даху. Також учнів забезпечать партами, стільцями, дошками та книжковими шафами.

На сайті представництва ЄС в Україні зазначається, що Європейський Союз виділив 218 тис. 614 євро (8 млн 591 тис. 544,69 грн) на відновлення ліцею № 1 і додаткові 170 тис. 453 євро (6 млн 698 тис. 800,46 грн) для ліцею № 26.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2023 року в Житомирській ОВА презентували проєкт ПРООН «ECHO4Schools-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах», завдяки якому у Житомирській області планували відремонтувати 31 навчальний заклад у 12 громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПРООН ремонт навчальний заклад ліцей Мінвідновлення Кубраков 
Матеріали по темі