Місто

В останню путь провели житомирянина, який героїчно загинув у Донецькій області на початку листопада

25 November 2023, 15:16

У Житомирі попрощалися із захисником Денисом Болошкевичем, який героїчно захищав кордони України із перших днів повномасштабної війни.

Про це 25 листопада повідомила Житомирська міська рада.

На щиті повернувся Герой... Болошкевич Денис (02.05.1987 — 12.11.2023). Позивний «Балон».

Народився у Житомирі. Отримавши освіту в ЗОШ №25, вступив до Житомирського кооперативного фахового коледжу бізнесу і права. З 2007 року — служба за контрактом в ДШВ ЗСУ. Після закінчення контракту вступив до ЖДУ ім. Франка на факультет іноземних мов. Денис неодноразово брав участь у спільних військових навчаннях у Німеччині, Македонії, Румунії.

Із початку 2014 — служба за контрактом у Прикордонних військах України. Там, на Луганщині, у березні 2014 року Денис Юрійович із побратимами одними з перших героїчно відбивали наступи рф. Після закінчення контракту працював на заводі.

Денис Юрійович із перших днів повномасштабної агресії став на захист рідної країни у складі ДПСУ. Героїчно захищав кордони півночі Батьківщини: Житомирщина, Київщина, далі був захист Чорнобиля, Черкас, з квітня 2023 — захист Луганської області, з жовтня 2023 — участь у боях за Донеччину.

Неодноразово Захисник отримував бойові поранення, контузії, та після дуже коротких перерв продовжував виконувати бойові завдання із захисту держави.

За мужність та героїзм нагороджувався подяками, грамотами, відомчими та державними відзнаками і нагородами.

Денис Юрійович героїчно загинув у Донецькій області… Ймовірна дата загибелі 12 листопада 2023р... 21 листопада побратимам вдалося евакуювати героя з вогневої позиції.

Нагадаємо, 24 листопада у Житомирі попрощалися із захисником Станіславом Степанюком, який мужньо обороняв Україну від російських загарбників.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2023 року на військовому кладовищі попрощалися із житомирянином Павлом Макшаєвим, який загинув на Луганщині під час виконання бойового завдання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поховання загиблий прощання ЗСУ військовий військовослужбовець захисник Болошкевич 
Матеріали по темі