Події

Чоловіку, який у 2022 році вбив свого товариша та покинув у полі Житомирського району, присудили 12 років тюрми

27 November 2023, 16:15

Суд призначив 12 років позбавлення волі чоловіку, який у червні 2022 року під час конфлікту вдарив свого товариша пляшкою по голові, вивіз у поле, добив та залишив.

Червоноармійський районний суд Житомирської області ухвалив вирок 20 листопада 2023 року.

«2 червня 2022 року, близько 01 год. 00 хв. у ОСОБА_4 та ОСОБА_10, які перебували в стані алкогольного сп’яніння та знаходилися на польовій дорозі між населеними пунктами с. Корчівка та с. Липівка Житомирського району Житомирської області в ході конфлікту, який мав продовження від того що виник незадовго до цієї події, під час розпиття алкогольних напоїв, у ОСОБА_4 виник злочинний умисел, направлений на умисне протиправне заподіяння смерті ОСОБА_10. Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на умисне вбивство, ОСОБА_4 повалив ОСОБА_10 на землю, після чого усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та свідомо бажаючи їх настання, за допомогою передпліч обох рук умисно почав стискати шию потерпілого та не припиняючи своїх злочинних дій, направлених на умисне протиправне заподіяння смерті ОСОБА_10, ОСОБА_4 продовжував стискати шию потерпілого до того часу, поки останній не перестав подавати ознак життя», - зазначається у вироці.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав.

Скриншот з вироку


Суд постановив визнати уродженця с.Буряківка Червоноармійського району винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій особі) та призначити йому покарання - дванадцять років позбавлення волі.

Строк відбування покарання чоловіку рахуватимуть з моменту затримання, тобто з 5 червня 2022 року по день винесення вироку, включно, зарахувавши попереднє ув`язнення з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі. Також засуджений має сплатити 32 тис. 632 грн витрат на проведення судових експертиз.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2022 року поліція розшукала в лісі та затримала 31-річного чоловіка, підозрюваного у вбивстві товариша: напередодні надійшло повідомлення про зникнення 29-річного жителя с. Бабичівки Курнинської громади, правоохоронці виявили тіло розшукуваного чоловіка з явними слідами насильницької смерті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок вбивство Курнинська громада суперечка алкоголь конфлікт  
Матеріали по темі