Новини компаній

Особливості навчання у Словаччині

30 November 2023, 16:09

Якщо ви думаєте, що отримати диплом європейського зразка важко, то це помилкове судження. Стати дипломованим спеціалістом, отримати диплом бакалавра чи магістра, чи навіть доктора і працевлаштуватися у міжнародній компанії стало реально. Варто обрати навчання в Словаччині – виші країни відкриті для українських абітурієнтів. Компанія «Slovak Education» допоможе із вступом до словацького університету, зорієнтує та допоможе зробити правильний вибір майбутньої професії.

Чому Словаччина віднедавна почала вважатися центром європейської освіти, та яким чином побудована система вищої освіти у Словаччині. Про це та інші деталі – нижче.

Принципи побудови освітнього процесу

Отримати вищу освіту у Словаччині можуть не тільки вчорашні школярі із атестами про середню освіту, але і молоді українські фахівці з дипломами українських вишів, які хочуть підвищити свій рівень професійних знань.

Навчальні програми університетів Словаччини акредитовані відповідним державним органом освіти. Освітні програми кожної спеціальності грамотно продумані і побудовані. Тому освіта принесе студентам максимум користі і закладе основу до подальшого професійного розвитку.

Особливості навчання у Словаччині наступні:

  • професійна освіта будується відповідно до потреб ринку праці, регулюється з року в рік залежно від тенденцій розвитку суспільства;
  • навчання дає серйозну основу для роботи за спеціальністю;
  • процес подачі навчального матеріалу відбувається спрощеним шляхом, що полегшує засвоєння вивченої інформації;
  • теорія викладається паралельно із практикою, під час якої можна застосувати усі теоретичні знання;
  • під час навчання словацькі викладачі застосовують лише сучасну методику та інструменти подачі матеріалу.

Такі принципи викладання мають безліч переваг для студентів, виші відкривають для молоді великі перспективи. Але натомість від студентів вимагається сумлінне виконання завдань та вивчення освітньої програми.

Додаткові можливості

Українська молодь, яка змогла вступити до вишу Словаччини, має великі можливості перед собою. Це і право проживання у європейській країні, і шанс працевлаштуватися уже під час навчання. Навчатись і жити у Словаччині – це можливість поринути у її культуру, ознайомитися із історичними пам'ятками. Студенти Словаччини можуть подорожувати по країнах ЄС без кордонів. Вступ до словацького вишу несе з собою безліч перспектив у майбутньому.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Словаччина навчання освіта університет 
Матеріали по темі