Влада

Кошти, від продажу дорогоцінних металів з плат, які знайшли у військовій частині Житомирської області, передадуть у бюджет

5 December 2023, 14:56

Міноборони спрямує до держбюджету кошти, отримані від реалізації дорогоцінних металів з необлікованих мікросхем.

Про це 5 грудня повідомляє Міністерство оборони України.

«Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна Міністерства оборони України спрямує до державного бюджету кошти від реалізації дорогоцінних металів, які будуть отримані шляхом переробки необлікованих плат, виявлених у військовій частині на Житомирщині. Оціночна вартість дорогоцінних металів - 65,66 мільйона гривень. Виявлене майно знову поставлене на облік. Найближчим часом Управління планує укласти відповідні контракти на його переробку зі спеціалізованими підприємствами. Очікуємо, що роботи за контрактами завершать до березня 2024 року. Втім, ці терміни можуть бути подовжені у випадку ухвалення правоохоронними органами рішення щодо долучення цього майна як речових доказів у відповідному кримінальному провадженні», - повідомляють в Міноборони.

Остаточна вартість дорогоцінних металів буде визначена на підставі висновку акредитованої лабораторії.

«Надалі отримані від реалізації металів кошти, згідно з нормативами, встановленими НБУ, будуть спрямовані до державного бюджету та спеціального фонду Міноборони у пропорціях: для золота та платинових металів - 80% і 20%, срібла – 50% і 50% відповідно», - інформує Міністерство оборони.

Нагадаємо, у листопаді у двох гаражах однієї з військових частин Житомирської області знайшли близько 50 тонн необлікованих плат із дорогоцінними металами вартістю понад 65 мільйонів гривень. Відповідно до паспортних даних у цих блоках – 28 кілограмів золота, 60 кілограмів срібла, 590 грамів металів платинової групи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МО плата вч продаж реалізація Міноборони золото срібло платина. 
Матеріали по темі