Події

Уночі росіяни запустили по Україні 48 дронів-камікадзе: один із них ППО знищила на території Житомирської області

6 December 2023, 09:35

У ніч з 5 на 6 грудня під час повітряної атаки росіян захисники збили дрон-камікадзе на території Житомирської області.

Про це зранку 6 грудня проінформував начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Вночі під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони збили над територією області дрон-камікадзе. Внаслідок падіння уламків руйнувань та постраждалих не зафіксовано. Дякуємо силам ППО!», - написав він.

Зауважимо, що повітряна тривога на території Житомирської області була оголошена із 5 на 6 грудня з 23:37 та тривала до 01:33.

А Командування Повітряних Сил ЗСУ зазначає, що у ніч на 6 грудня 2023 року окупанти атакували Україну безпілотниками типу «Shahed» з двох напрямків – мис Чауда (Крим) та Курська область -рф. Усього зафіксовано пуски 48 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

«В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 41 ударний БпЛА противника. Залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Сил оборони України. Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук дякує усім воїнам за захист повітряного простору і вкотре відзначає бойову роботу підрозділів мобільних вогневих груп Сил оборони України! Більшість знищених «шахедів» на їх рахунку!», - додається в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч з 21 по 22 листопада російські окупанти атакували Україну 14 «шахедами» та крилатою ракетою, усі цілі знищили захисники, зокрема, два дрони ППО збила в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 17 листопада 2023 року Повітряні сили України повідомляли про те, що під час тривоги у Житомирській області збили «Shahed». Всього у повітряному просторі над Україною збили 9 з 10 ворожих ударних БпЛА. А в ОК «Північ» показали, як у Житомирській області того ранку збили «Shahed».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: атака обстріл дрон ракета війна Повітряні Сили 
Матеріали по темі