Влада

У день Святого Миколая перша леді України відвідала «Школи супергероїв» в двох житомирських лікарнях

6 December 2023, 20:45

У день Святого Миколая перша леді України Олена Зеленська разом із командою Оlena Zelenska Foundation відвідала учнів «Школи супергероїв» та передала подарунки від своєї фундації.

Про це 6 грудня повідомляє офіційний сайт президента.

«Часом діти вимушені довго, іноді по кілька місяців, жити в лікарняних палатах. Через це вони не можуть у звичному режимі відвідувати заклади дошкільної освіти чи школи. А завдяки таким школам, їхнім педагогам можна й лікуватися, і навчатися водночас, не відстаючи від програми, здобувати знання, знаходити друзів і планувати майбутнє», – зазначила Олена Зеленська.

Разом із командою своєї фундації перша леді відвідала дві «Школи супергероїв» на Житомирщині, організовані на базі лікарень, та передала дітям набори для розвитку й творчості, іграшки та конструктори, якими зможе користуватися весь клас. Такі самі подарунки доправлять сьогодні в інші «Школи супергероїв» по всій країні.

Олена Зеленська та представники Фундації відвідали відкритий урок з історії, присвячений дню Святого Миколая.

Довідка: «Школа супергероїв» – державна установа, під патронатом першої леді. Спочатку це була громадська ініціатива. З 2016 року її апробували й масштабували на декілька лікарень. Ініціатива довела свою ефективність, доцільність і значущість. Нині функціонують уже 11 освітніх осередків «Школи супергероїв» у дитячих лікарнях для надання освітніх послуг дітям від трьох до 18 років під час проходження стаціонарного лікування чи реабілітації. Основними напрямами роботи Оlena Zelenska Foundation є гуманітарна допомога, підтримка медицини й освіти в Україні. Для проєктів, які реалізує фундація, залучаються виключно кошти іноземних меценатів і донорів, які хочуть допомогти українцям у відновленні нормального життя.

У повідомленні про візит першої леді України начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко уточнив, що відвідували «Школи супергероїв» в Житомирській обласній та міській дитячих лікарнях.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2018 року Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки ухвалили положення, згідно з яким школярі зможуть продовжувати навчання за шкільною програмою в умовах стаціонарного лікування. Житомирська обласна дитяча лікарня стала першою в області де на початку 2019 року створювали «Школу супергероїв».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня діти святий Миколай Школа супергероїв Зеленська Бунечко  
Матеріали по темі