Влада

Жителя громади у Житомирській області зобов’язали сплатити 1,1 млн грн за забруднення землі хімічними речовинами

9 December 2023, 09:29

Прокуратура через суд зобов’язала коростенця сплатити 1,1 млн грн за забруднення хімічними речовинами комунальної землі.

Про це 8 грудня повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«За позовом Коростенської окружної прокуратури, заявленим в інтересах держави в особі Ушомирської сільської ради Коростенського району, з місцевого жителя стягнуто 1,1 млн грн за заподіяння шкоди довкіллю. Прокурори у суді довели, що своєю діяльністю житель міста Коростеня порушив вимоги Закону України «Про охорону земель». Він у домоволодінні, що у с. Купище Ушомирської територіальної громади, у 2021 році складував металеві та пластикові ємкості з-під відходів хімічних речовин. Очищаючи ємкості, чоловік зливав рештки шкідливих речовин поза домоволодінням, на землю комунальної власності. Унаслідок цього хімічними речовинами було забруднено ділянку землі площею 0,8 га. Зокрема, у ґрунті та ґрунтових водах виявлено понаднормове накопичення важких металів, які призводять до незворотних змін», - йдеться у повідомленні.

За підрахунками екологічної служби, довкіллю завдано шкоди на загальну суму 1,1 млн грн.

Окружна прокуратура, задля відшкодування заподіяної шкоди, звернулася до суду з позовом, який задоволено у повному обсязі.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2022 року повідомили про підозру директор ТОВ «Заможне Мілк Трейд», який наказав відходи молочної продукції зливати на околиці села Березівської сільської ради Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура забруднення землі хімічна речовина довкілля екологія  
Матеріали по темі