Влада

На сьогодні економіка України демонструє позитивні сигнали, – Шмигаль

13 December 2023, 14:10

У третьому кварталі 2023 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, ВВП країни зріс на 9,3%. Це більше, ніж очікувалося.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на слова Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, які він сказав під час засідання Уряду 12 грудня.

«Попри величезний економічний спад на початку великої війни, зараз економіка демонструє позитивні сигнали», — наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, позитивно впливають на економіку державні програми підтримки бізнесу, відбудова інфраструктури, стабільна робота південно-західного експортного логістичного коридору та інші фактори.

«Нам також вдалося взяти під контроль інфляційні процеси. Порівняно з листопадом минулого року, споживча інфляція склала 5,1%. Це менше, ніж в деяких наших західних сусідів», — відзначив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що вже майже зібрано другий урожай воєнного часу – близько 78 млн тонн. За прогнозами Міністерства аграрної політики та продовольства, загалом врожай складе 81,3 млн тонн. Тобто на 20% більше, ніж очікувалося під час посівної кампанії.

Денис Шмигаль підкреслив, що українська економіка демонструє високу адаптивність, що прискорить відновлення та швидше сформує точки зростання на майбутнє.

Нагадаємо, на засіданні Кабінету міністрів 5 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав три пріоритети державного бюджету на 2024 рік. 15 вересня 2023 року Уряд схвалив проект закону про держбюджет України на 2024 рік, цього ж дня разом із відповідними матеріалами проект бюджету передали на розгляд Верховної ради. Зокрема, там зазналося, що прогноз фінансування державного бюджету на 2024 рік передбачає зниження дефіциту державного бюджету до 20,4 % ВВП (в 2023 року – 27% ВВП). Погашення державного боргу планується в обсязі 606,5 млрд грн, в тому числі внутрішні – 421,6 млрд грн та зовнішні – 184,9 млрд грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: економіка Уряд Шмигаль прем'єр-міністр врожай ВВП бізнес інфляція 
Матеріали по темі