Суспільство

Профліцей відшкодував понад 30 тис. грн збитків за незаконну порубку дерев у парку-пам'ятці на півночі Житомирської області

14 December 2023, 15:54

Овруцький професійний ліцей відшкодував понад 30 тис. грн за незаконну порубку дерев в парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно».

Про це 14 грудня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державною екологічною інспекцією Поліського округу у період з 22.03.2021 по 26.03.2021 року проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання Овруцьким професійним ліцеєм вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.За результатами проведеної перевірки встановлено незаконну порубку дерев породи вільха, граб, осика на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно»», - йдеться у повідомленні.

Такими діями порушено вимоги Закону України «Про природно-заповідний фонд», Режиму охорони і збереження парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно».

За вказаним фактом стосовно директора Овруцького професійного ліцею складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено припис щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, виявлених під час перевірки.

Інспекцією шляхом досудового порядку врегулювання цивільно-правового спору, у відповідності до ст. 222 ГПК України, на адресу Овруцького професійного ліцею у квітні 2021 року направлено претензію, в якій запропоновано в місячний термін добровільно відшкодувати 35 тис. 149 грн шкоди, заподіяної природно-заповідному фонду незаконною порубкою дерев.

Оскільки в травні та червні 2021 року Овруцьким професійним ліцеєм добровільно було сплачено лише третину від запропонованої суми, Інспекція змушена була подати позов до Господарського суду Житомирської області для відшкодування її в повному обсязі.

Наразі Овруцький профліцей, не чекаючи примусового стягнення, добровільно відшкодував завдану шкоду.

Нагадаємо, 7 квітня на телефонну «гарячу лінію» екоінспекції надійшло повідомлення щодо незаконної порубки дерев поблизу с. Будичани Житомирського району на землях запасу Чуднівської міської територіальної громади. Збитки перевищили 2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2022 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала, що за межами села Руденька зафіксували факт незаконної вирубки дерев: невідомі вирізали 27 одиниць породи акація, клен, шовковиця. Розмір заподіяної шкоди – понад 70 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція дерево ліс лісопродукція збитки екологічна інспекція профліцей Юліно 
Матеріали по темі