Місто

Чоловіку, який у Житомирі викрадав гроші з вуличних автоматів для продажу води, повідомили про підозру

16 December 2023, 14:03

Забирав кошти з автоматів для продажу води: у Житомирі слідчі поліції повідомили про підозру причетному до низки крадіжок.

Про це 16 грудня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Пошкодження монетоприймачів та зникнення виторгу з вуличних «водоматів» правоохоронці Житомирського районного управління поліції фіксували упродовж двох тижнів. Потерпілі вказували, що у цілому з ємностей для коштів зникло близько 10 тисяч гривень. Поліцейські слідчо-оперативних груп райуправління, які працювали на усіх місцях подій, ретельно зафіксували усі обставини вчинення діянь та вилучили наявну слідову інформацію. Все виявлене свідчило про те, що до цих кримінальних правопорушень може бути причетною одна особа», - йдеться в повідомленні.

Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів, переглянули записи камер відеоспостереження неподалік місць вчинення крадіжок та встановили особу підозрюваного.

«25–річний житомирянин вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, тож був відомий правоохоронцям. Останнім часом він за місцем проживання не з’являвся, тож оперативники розшукали чоловіка у місті. Він визнав свою провину в учиненому та розповів, що для своїх оборудок обирав темну пору доби, щоб не привертати увагу випадкових свідків. Усі викрадені кошти витрачав на власні потреби», - повідомляють правоохоронці.

Нині поліцейські зібрали докази причетності чоловіка до понад десятка таких крадіжок. 15 грудня слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили йому про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Згідно з чинним законодавством за такі діяння підозрюваному може загрожувати від 5 до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, 18 січня цього року виконком погодив розміщення 39 торговельних апаратів для продажу питної води. Загалом, у Житомирі працює близько трьох сотень автоматів питної води, але більшість не отримували дозвіл.

Як повідомляв Житомир.info, що 16 листопада 2023 року виконком погодив розміщення 67 автоматів питної води у Житомирі: не на газонах і не на фасаді вулиць.

На засіданні виконкому 15 вересня 2022 року вирішили демонтувати апарати з продажу питної води, які встановлені в Житомирі і не мають відповідної дозвільної документації щодо розміщення. Підставою для цього стало різке підвищення ціни на розливну воду: замість 1 грн за літр з 5 вересня встановили ціну 1 грн 50 коп. Однак вже 21 вересня виконком вирішив відтермінувати на місяць рішення про демонтаж, бо підприємці знизили ціну до 1,2 грн за літр води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка вода продаж води апарат для продажу води підозра Житомир питна вода 
Матеріали по темі